Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Απάντηση περί Αντιχρίστου ~ Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων

http://pneumatoskoinwnia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_18.html#more
Απόσπασμα από την 15η Κατήχηση του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων

Θα παρέλθουν, λοιπόν, όσα τώρα βλέπουμε και θα έλθουν όσα περιμένουμε, που είναι τελειότερα. Αλλά το πότε θα γίνουν κανένας να μην το πολυεξετάζει...

Διότι είπε ο Κύριος· Δεν είναι δική σας υπόθεση να ξέρετε τους χρόνους και τους καιρούς, τους οποίους όρισε ο Πατέρας με την εξουσία που έχει’’.

Μην τολμήσεις, λοιπόν, να προσδιορίσεις το πότε θα γίνουν αυτά, ούτε πάλι να κοιμάσαι ήσυχος. Διότι λέει· ‘’Αγρυπνείτε, γιατί την ώρα που δεν περιμένετε θα έλθει ο Υιός του ανθρώπου’’.

Αλλά, επειδή έπρεπε να γνωρίζουμε τα σημεία της συντέλειας του κόσμου, και επειδή περιμένουμε τον Χριστό, για να μην πεθάνουμε απατημένοι και πέσουμε σε πλάνη από τον ψεύτη Αντίχριστο....

Οι απόστολοι, ‘’κατ’ οικονομίαν’’, κινήθηκαν με θεϊκή προαίρεση, πήγαν στον αληθινό Δάσκαλο τον Χριστό και του είπαν· 

‘’Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά και ποιο θα είναι το σημείο της παρουσίας Σου..και της συντέλειας του κόσμου; ’’ Σε περιμένουμε να έρθεις πάλι, ‘’αλλά ο σατανάς μεταμορφώνεται σε φωτεινό Άγγελο’’. 

Ασφάλισε μας, λοιπόν, για να μην προσκυνήσουμε κάποιον άλλο αντί για Σένα.

Και Εκείνος άνοιξε το θεϊκό και υπερένδοξο στόμα Του και είπε· 

‘’Προσέξτε μήπως σας πλανήσει κανείς’’. 

Και εσείς τώρα, οι ακροατές μου, με τα μάτια της ψυχής, σαν να Τον βλέπετε μπροστά σας, ακούτε να λέει και σε σας τα ίδια · ‘’Προσέχετε μήπως σας πλανήσει κανείς’’. Διότι δεν είναι ιστορία για πράγματα που πέρασαν, αλλά προφητεία μελλοντικών πραγμάτων που οπωσδήποτε θα έλθουν.

Δεν προφητεύουμε εμείς- διότι είμαστε ανάξιοι- αλλά αναφέρουμε όσα έχουν γραφεί και τα σημάδια που λέγονται...

Πρόσεχε, λοιπόν, εσύ μόνος σου, ποια από αυτά έχουν ήδη γίνει, τι υπολείπεται να γίνει και ασφάλισε τον εαυτό σου. 

(Απόσπασμα από την 15η Κατήχηση του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων- Β Τόμος των Κατηχήσεων, Γ. Μαυρομάτη, σελ. 390-391).

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την ανάρτησή σας. Ο καθηγητής που έκανε την μετάφραση, έχει κάνει μήπως και σχόλια; Αν ναι, θα ήθελα να με διαφωτίσετε αν υπάρχει σχόλιο πάνω σε αυτό που αναφέρει ο άγιος Κύριλλος: ''Μην τολμήσεις, λοιπόν, να προσδιορίσεις το πότε θα γίνουν αυτά΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω κάνει ένα ερώτημα. Δεν θα απαντήσετε παρακαλώ; Δεν θα το εγκρίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα και συγχωρεστεμε, δεν γνωριζω αν υπαρχουν σχολια του καθηγητη στο συγκεκριμενο. Παντως ειναι απο τα βασικα στην ορθοδοξη διδασκαλια, πως μονο ο Θεος γνωριζει τον χρονο που θα λαβουν χωρα τα γεγονοτα της αποκαλυψης, και της Δευτερας Παρουσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...