Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου - Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

 Άγιος Γέροντας Παΐσιος o Αγιορείτης


[ Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος,τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε... αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε, με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.

Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει.  

Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε: Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα...

Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. 

Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις. ]

-Απο το Βιβλίο: π. Παΐσιος «Σκεύος εκλογής» - αγιορείτη ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου. Πηγή: diakonima.gr


Σχόλιο Π.Κοινωνίας: Το παραπάνω απόσπασμα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» (σελ. 421) που κυκλοφόρησε το 1996 και αναφέρεται στον Γέροντα Παΐσιο, διαβάζοντάς το σήμερα νομίζει κανείς ότι διαβάζει τον σημερινό Τύπο, και την τρέχων επικαιρότητα. Κι όμως τα όσα αναγνώσατε γράφτηκαν πριν το 1996...

Αλήθεια πια είναι σήμερα τα σχέδια των κυβερνήσεων μας; Και της προηγούμενης, αλλά και της νέας και πολλά υποσχόμενης;


Είναι σαφές πως τα λόγια του Αγίου Γέροντα ανταποκρίνονται πλήρως στο σήμερα, περιγράφωντας ακόμα και το ''πρόσχημα'' των κυβερνήσεων περί διαφθοράς αλλά και διευκολύνσεων.

Η κάρτα του πολίτη, με το δήθεν πρόσχημα της φοροδιαφυγής, καταπατά κάθε ανθρώπινη ελευθερία και μας ''προετειμάζει'' για το μέλλον, για μια νέα εποχή. Μας καθιστά ουσιαστικά υπόδουλους στις ορέξεις των εξουσιαστών.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη αναφορά περί  ''κάρτας'' - ηλεκτρονικής ταυτότητας απο τον Άγιο Γέροντα. Υπάρχει και άλλη ακόμα πιο προγενέστερη χρονικά εν έτει 1992.

Είναι απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Αγίου που έγεινε στο κελλί του, στην Παναγούδα του Αγίου Όρους. Υπεύθηνος για την απομαγνητοφώνηση και την έκδοση της, είναι ο Ιερομόναχος Ισαάκ και συνοδεία, Καλύβη Αναστάσεως, Καψάλα - Καρυές 630 86 Άγιον Όρος.

[1.JPG]

Παραθέτω για οικονομία τα λόγια με τα οποία ο Άγιος κλείνει αυτή την συνομιλία, κάνωντας αναφορά στην κάρτα, αλλά και τα ''προβλήματα'' που θα υπάρξουν απο την χρήση της, καθώς και 
την ''τελική λύση'' που υπάρχει ήδη έτοιμη...

[9.JPG]

Καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις χωρίς φόβο, αλλά με πίστη Χριστού, ας αναλογιστούμε:

Έχουμε υποχρέωση να ακολουθήσουμε όσα δια των Αγίων Του Αποστόλων, Πατέρων, Μαρτύρων, Ομολογητών και Οικουμενικών Συνόδων, η Κεφαλή της Εκκλησίας μας δηλαδή ο Ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας παρέδωσε.

Οφείλουμε να πράξουμε πρωτίστως με πίστη, ως χριστιανοί ορθόδοξοι.

Κλείνωντας τίθετε το ερώτημα: Για πόσα αργύρια άραγε, παροχές χρημάτων - διευκολύνσεις πωλείται η ψυχή; Και τι αντίκρισμα έχουν ολα αυτά τα υλικά μετά τον θάνατο, την  ωρα  της  κρίσεως  μπροστά  Στόν  Κύριο  και  Θεάνθρωπο  Ιησού  Χριστό.....

''Είδες ποτέ σάβανο με τσέπες; Όλα εδώ μένουν...''
 Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...