Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Καθιέρωση κοινής ημέρας προσευχής Παπικών - ορθοδόξων.


''Οικουμενισμός και οικολογία...''

Η είδηση:  
Ο Πάπας καθιερώνει κοινή μέρα προσευχής με τους ορθόδοξους για τη φύση. 

Με επιστολή του σε καθολικούς υψηλόβαθμους κληρικούς, ο πάπας Φραγκίσκος έκανε γνωστή την απόφασή του να καθιερώσει ημέρα προσευχής για τη φύση, η οποία θα γιορτάζεται, όπως και από τους ορθόδοξους, την 1η Σεπτεμβρίου.

Η σχετική πρόταση είχε γίνει εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από τον μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, τον περασμένο Ιούνιο στο Βατικανό.

Ως χριστιανοί θέλουμε να συμβάλουμε στο να μπορέσει να ξεπερασθεί η οικολογική κρίση την οποία ζει η ανθρωπότητα» γράφει, μεταξύ των άλλων ο ποντίφικας και παράλληλα υπογραμμίζει: 

«Ο εορτασμός της ημέρας αυτής, κατά την ίδια ημερομηνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία θα αποτελέσει μια ωφέλιμη ευκαιρία για να γίνει σαφής η όλο και στενότερη κοινωνία μας με τους αδελφούς ορθοδόξους»....

Ιταλοί σχολιαστές αναφέρουν ότι η Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία πορεύονται, πλέον, πράγματι ως αδελφές εκκλησίες και ότι η σχέση του πάπα Φραγκίσκου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είναι στενότατη.

Με πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λοιπόν, ο Πάπας Φραγκίσκος καθιερώνει κοινή μέρα προσευχής για τη φύση με τους ορθόδοξους.


Τι να πρωτοσχολιάσουμε;

Την εμπέδωση του “λαικού Οικουμενισμού” αφού στη συνείδηση του κόσμου ο Παπισμός και η Ορθοδοξία θα έχουν την ίδια μέρα προσευχής για το ίδιο πράγμα;

Τον κίνδυνο να παρίστανται αντιπροσωπείες στη Ρώμη και στο Φανάρι που να συμπροσεύχονται με τους Παπικούς και τους ορθόδοξους αντίστοιχα;

Επισημαίνουμε προπαντός τον κίνδυνο να υπάρχουν παπικοί αντιπρόσωποι στο Φανάρι με την ευκαιρία της εορτής της αρχής της Ινδίκτου οι οποίοι θα συμπροσευχηθούν με τους Ορθόδοξους.

Ο κίνδυνος αυτός καθίσταται πιο απειλητικός επειδή ο Παναγιότατος προσκάλεσε όλους τους αρχιερείς των Νέων Χωρών να παραστούν στο Φανάρι για την εορτή της αρχής της Ινδίκτου. 

Αν παρεβρεθεί και παπική αντιπροσωπεία στο Φανάρι θα είναι μια παγίδα ώστε όλοι οι αρχιερείς των Νέων Χωρών να συμπροσευχηθούν με τους Παπικούς.

trelogiannis.blogspot.gr
----------------------------------------------------------------------------

Σχόλιο Πνεύματος κοινωνίας: τό καταστρεπτικότερο ἔργο στή δογματική συνείδηση τοῦ πληρώματος τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τό ἔκανε καί ἐξακολουθεῖ νά τό κάνει ὁ Οἰκουμενισμός.
 
Καί αὐτό τό ἐπιτυγχάνει εἰδικότερα μέ τή σχετικοποίηση ἤ καί τήν ἀκύρωση στήν πράξη τοῦ κύρους τῆς διδασκαλίας τῶν ἁγίων Πατέρων, καί μάλιστα συλλογικῶν ἀποφάσεών τους, στό πλαίσιο τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων.

Βλέπε λ.χ. τήν κατάφορη καί κατ’ ἐξακολούθηση, ἐδῶ καί χρόνια, παραβίαση τοῦ Β΄ Κανόνα τῆς Πενθέκτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου, πού ἀπαγορεύει ρητῶς συμπροσευχή μέ ἀκοινώνητους καί ἑτερόδοξους.

Δείτε σχετικά: 
- Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης (Καθηγητής Α.Π.Θ.) 
(Πηδάλιον ἁγίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, σελ. 50-54.)
(45ο και 65ο Αποστολικούς κανόνες)

Ομολογία Αγίου γέροντος Παϊσίου έναντι Οικουμενισμού 

''Ο Οικουμενισμός εν τη πράξει..'' - Σεβ. Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου Ιεροθέου 
Απομαγνητοφώνηση εισηγήσεως στο Διορθόδοξο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης: 
«Οικουμενισμός: Γένεση-Προσδοκίες-Διαψεύσεις» (20-24 Σεπτεμβρίου 2004).
 
Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» ΚΑΙ Ο ΔΙΠΛΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ) - πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ

------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...