Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Μου το 'παν τα τραγούδια σου...



Το πρόβλημα καμιά φορά, δεν είναι πως δεν ''γνωρίζουμαι'', αλλά μήπως επιλέγουμε το να εξαπατηθούμε.. ακόμη και όταν μας το λέγει ξεκάθαρα το ''είδωλο''....

«Το rock ήταν πάντα η μουσική του διαβόλου. Δεν μπορείς να με πείσεις ότι δεν είναι. Ειλικρινά πιστεύω ότι το rock and roll είναι επικίνδυνο. Νιώθω ότι απλά προαναγγέλλουμε κάτι ακόμα πιο σκοτεινό, από τους ίδιους μας τους εαυτούς...».

David Bowie στο περιοδικό "Rolling Stone" (12 Φεβρουαρίου 1976, σελ. 83).

Ο Mick Jagger , δεν το κρύβει και ομολογεί πως: «Επιδιώκουμε να κατευθύνουμε τη θέληση, και τη σκέψη των άλλων...»

Ίσως εκεί που λέγουν τα σαρκαστικά λόγια του Τζων Λένον, πού τραγουδούσε μπροστά στο εκστασιασμένο, τραγικά υποχείριο κοινό του:

''Ο Χριστιανισμός θα χαθεί. Θα ζαρώσει, θα εξαφανιστεί. Δεν το συζητώ γιατί έχω δίκιο και θα δικαιωθώ. Είμαστε πιο δημοφιλείς απ' τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω ποιος θες να χαθεί πρώτος, το Ρόκ έντ Ρόλλ ή ο Χριστιανισμός...''

Θα μπορούσαν ν' αναφερθούν στήλες ατέλειωτες του είδους: «Ο Διάβολος στην καρδιά της - Devil in her heart» των Μπήτλς, ή το «Συμπάθεια για το Διάβολο - Sympathy for the devil» των Ρόλλινγκ Στόουνς, κ.ά.

Από το δίσκο των «Kiss», σύντμηση τού «Kings in Satan's Service» (δηλ. Βασιλείς στην υπηρεσία του Σατανά) διαβάζουμε το κείμενο: «Ο διάβολος είναι ο Θεός σου».

Στο δίσκο των Black Sabbath της heavy metal: «Ιησού, εσύ είσαι ο σιχαμερός». Πρόκειται για ένα δίσκο, πού εικονίζει στο εξώφυλλο μια διαβολική αστραπή και στεφανώνει το 666, τον αριθμό του Αντίχριστου...

Οι AC.DC, πού σημαίνει: «Αντίχριστος, θάνατος στο Χριστό», τραγουδούν το: «δόξα στις καμπάνες της κόλασης».

Ο Alice Cooper, γιός προτεστάντη πάστορα, δανείστηκε τ' όνομά του από μια μάγισσα πού πέθανε τον περασμένο αιώνα. Ο ίδιος ο Cooper λέει για τον Κύριο του, Σατάν:

«Σ' ένα πνευματιστικό συνέδριο μού υποσχέθηκε το Πνεύμα δόξα και πλούτο σε αφθονία μέσω της ρόκ μουσικής, με μόνο αντάλλαγμα την παράδοση του σώματος μου. Έτσι απόκτησα παγκόσμια δόξα με το όνομα πού το πνεύμα μού έδωσε: Alice Cooper».

Ας δούμε και μια εγχώρια άποψη για τα παρασκήνια της μουσικής σκηνής...

Δόμνα Σαμίου: «Όλοι στοχεύουν στο κέρδος. Όλα έγιναν εμπόριο. Πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο. Εταιρείες, τραγουδιστές, συνθέτες, μουσικοί...».

Δεν είναι ολες οι μουσικές, και όλοι το ίδιο, ας προσέχουμε λοιπόν τι μας ''λένε'' τα τραγούδια που ακούμε... και αν σε κάποιον φανούν ολα αυτά που δηλώνουν μερικά ''είδωλα'' υπερβολικά, ας θυμηθούμε και τούτο... 

 «Η πιο μεγάλη πανουργία του διαβόλου είναι να μας πείθει πως δεν υπάρχει...»

Σύνταξη και σχολιασμός Δημήτρης Ρόδης,
 πηγές μερικών αποσπασμάτων απο: http://www.egolpion.com/empeiries_mousikhs.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this