Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

«Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται»

(Mε αφορμή το δικαστήριο του πατρός Αναστασίου Γκοτσόπουλου,
κάλεσμα συμπαράστασης στόν άξιο λειτουργό)

«Οι θέλοντες ευσεβώς ζην εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται» (Τιμ. 3, 12).

Τι ωραία λόγια, τι ωραία που τα λέγει το Ευαγγέλιο, τι ωραία που τα λέγουν οι άγιοι:

''Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος. Όλοι είναι εναντίον µας: η Επιστήμη και η Πολιτική. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς. Η δική µας στάση πρέπει να είναι μαρτυρική...'' ~ Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ †

Tι ωραία που τα λέγουν οι Νεομάρτυρες, εκείνοι που μαρτύρησαν μέσα στίς φυλακές, που έδωσαν την ζωη τούς για Τον Χριστό:

''Ό Κλήρος πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος από τον πολιτικό τομέα. Όσοι κάνουν στην ιστορία συμβιβασμούς με την εκάστοτε πολιτική τάξη, εγκαταλείπουν έμπρακτα και τον Θεό και τους ανθρώπους...'' ~ Άγιος Νεομάρτυρας Βαλέριος Γκαφένκου, ο ''άγιος των κομμουνιστικών φυλακών''. (1)

Τι ωραίον το παράδειγμα, ο ευλαβής και αληθής βίος.

Το να ζείς όντως Ορθόδοξα, όπως ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, το να διωχθείς για τον Χριστό, προϋποθέτει την γενναιότητα που πηγάζει απο την πληρότητα και βεβαιότητα του αγίου πνεύματος.

Αν ο άνθρωπος δεν ζεί Χριστό, στήν πρώτη δυσκολία θα λακίσει... θα εφεύρει χίλιες δυο δικαιολογίες αντίθετες του Θεού, να συνταχθεί με τούς αβίωτους, τούς άσχετους, τούς άθεους της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, σύγχρονους προδρόμους μιάς αντίχριστης νέας εποχής.

«Ἅγιοι εἶναι ὅλοι ὅσοι ἔχουν σωστή πίστη καί ζωή· κι ἄν ἀκόμη δέν κάμνουν θαύματα, κι ἄν ἀκόμα δεν ἀπομακρύνουν δαιμόνια, εἶναι ἅγιοι...» μας λέγει ο Ἅγιος Ἰωάννης ο Χρυσόστομος (ΕΠΕ 23, 367).

Και σε αυτές τις εποχές που ζούμε, παπάδες με σωστή πίστη και ζωη έχουν απομείνει λίγοι, για αυτό το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα τούς.

Θα είμαστε εκεί λοιπόν, το πρωί της Δευτέρας, 10.10.2022 και ωρα 8:30, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, (Γούναρη 30), να υπερασπιστούμε το αδιαμφησβήτητο Συνταγματικά και Ιστορικά δικαίωμα μας...

Της αδιάκοπης τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων, και τον άξιο Ιερέα του Χριστού, ευχόμενοι να βρεθούν και άλλοι μιμητές, εργάτες Χριστού και αληθείας...

«Μή φοβοΰ, άλλά λάλει και μή σιωπήσης...» (Πράξ. ιη' 9-10).

Εύχεστε, Δημήτρης Ρόδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this