Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

~ Μνήμη Γέρ. Κυρίλλου, Κτήτορος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου


"Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από την κοίμηση του κοσμαγάπητου Γέροντα Κυρίλλου (Κεχαγιόγλου), κτήτορος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου"

Ο Γέροντας ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος του Θεού με πλείστα χαρίσματα. Ομολογητής της πίστεως στους δύσκολους έσχατους καιρούς.

Τα κηρύγματα του Γέροντα Κυρίλλου ήταν πάντοτε πύρινα. Φυλαχτό πολυτιμότερο από το χρυσάφι, είναι τα παρακάτω λόγια σε κήρυγμα του, ένα δώρο του Γέροντα σε όλους τους πιστούς που αγαπούν την Ορθοδοξία.

Δεν κάνουμε υπακοή σε τρία θέματα:

1. Σε θέματα υγείας:

Το σώμα μας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος. Ότι κάνει κακό στο σώμα έχει επιπτώσεις και στην ψυχή. Να μην μας ξεγελούν αυτοί που μας λένε να κάνουμε υπακοή σε θέματα υγείας.

2. Σε θέματα πίστεως:

Αν κάποιος ιερέας, Δεσπότης, Πατριάρχης κηρύττει την πλάνη και την αίρεση δεν θα τον ακούσουμε, δεν θα του κάνουμε υπακοή. Θα απορρίψουμε τη διδασκαλία του για να μην χάσουμε την ψυχή μας. Όλοι οι μεγάλοι αιρεσιάρχες, ήταν Πατριάρχες, Δεσποτάδες, μην σας κάνει εντύπωση.

3. Σε εθνικά θέματα

Σ' αυτόν τον τόπο τον αγιασμένο οι πρόγονοι μας μάχονταν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας!

Γέροντας Κύριλλος, Κτήτορας της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου.

* Απομαγνητοφώνηση κηρύγματος του Γέροντος Κυρίλλου, που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου.

Δοξάζουμε τον Θεό που έφερε αυτόν τον Άγιο άνθρωπο στη ζωή μας και την φώτισε με την αγάπη του. Να έχουμε την ευχή του και τις πρεσβείες του! ~ Γκιουζέλης Δημήτριος


Σχόλιο Π. κοινωνίας: Πολλά τα ευχαριστώ στόν μακαριστό Γέροντα για ολο τον πλούτο της Ορθόδοξης διδασκαλίας που λάβαμε μέσα την εξαίρετη σελίδα της μονής. Όποιος αγαπά, όποιος έχει απορίες, όποιος αναζητά την αλήθεια, ας ρίξει μια ματιά σε μια απο τις πιο πνευματικές βιβλιοθήκες του Ορθόδοξου λόγου στο διαδύκτιο, της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this