Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, λένε πως φάνηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός...




Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, λένε πως φάνηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός...

Λένε πως τον είδαν να γυρνά με την Γαλανόλευκη στούς ώμους, και πως τάχα, σαν σε όραμα, σε οπτασία...

Μέσα στούς κάπνους απο τα δακρυγόνα της προδοσίας, 
έλαμπε σαν άστρο το φωτοστέφανο
ψηλά στήν κεφαλή του, επάνω απ' το λιπόσαρκο κορμί του...

Όταν υπάρχει πίστη λένε στόν Θεο, όταν βρεί μετάνοια και αγώνα, κατεβάζει και ο Θεός τούς Αγίους Του στήν γη, για να βοηθούνε...

Γιαυτό μη φοβού αδελφέ μου. Μόνο Πίστευε! 

(Βοήθα μας  Άγιε μου Κόσμα! Απόστολε του Γένους! Ξύπνα μας! Ξύπνα μας ακόμη μια φορά, απο την λήθη, βγάλε μας απ' τον βούρκο, τον ύπνο της αμαρτίας..)
_________________________________________

Συγγραφή κειμένου, Δημήτρης Ρόδης για Πνεύματος κοινωνία

7 σχόλια:

  1. Ασ εχουμε διπλα μας τους αγιους,ζουνε ξανα σε σκοτεινες εποχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίστευε, αδελφέ μου, ό,τι βλακεία σου λένε οι απατεώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να με συγχωράτε όσοι σκανδαλιστήκατε με την λογοτεχνική ιστορία, για την εμφάνιση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Η συγγραφή του κειμένου, είναι βασισμένη στήν τεχνική του storytelling...

    Είναι η ίδια τεχνική που χρησιμοποιεί πχ. ο π. Ανδρέας Κονάνος, σε μια φανταστική ιστορία με τον ''Γιάννη τον ακοινώνητο'' & οργισμένο με τον πνευματικό του, που δεν του επιτρέπει να κοινωνήσει, διότι έχει χρόνιες σεξουαλικές σχέσεις. Και οι δυο ιστορίες, αποσκοπούν κάπου...

    Είναι τεχνικές ψυχικής και νοητικής διαχείρισης των μαζών, (storytelling), μιάς «αφηγηματικής μηχανής» που αντικαθιστά την ορθολογική σκέψη, ''έντεχνα καλέσματα.'' Η μια καλεί σε πίστη, μετάνοια, έλξη της βοήθειας του Θεού, των Αγίων. Η άλλη καλεί, εισάγει, τήν ξένη πρός την Ορθοδόξη Παράδοση, απροϋπόθετη Θεία Κοινωνία... Η επιλογή του αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λόγοι χωρίς αξιοπιστία είναι κενοί και αξιοπιστία χωρίς λόγους είναι τυφλή! Οι
    αληθείς πεποιθήσεις δεν είναι όλες ορθολογικές. Ψευδείς πεποιθήσεις μπορούν να είναι ορθολογικές υπό την έννοια ότι α) το υποκείμενο δεν γνωρίζει ότι είναι ψευδείς ή το υποκείμενο δεν έχει ισχυρούς λόγους να τις θεωρεί ψευδείς και β) υπόκεινται σε λόγους και τεκμήρια ή έχουν παραχθεί από αξιόπιστες μεθόδους.
    Δεν είναι ορθολογικό να αγνοεί κανείς ενδείξεις που είναι συναφείς προς την αλήθεια ή το ψεύδος των πεποιθήσεών του. Εν ολίγοις για αυτόν που τον είδε είναι μια αλήθεια που δεν μπορείς να μην την δεχθείς! Διότι όλα είναι μια πεποίθηση! μέχρι που να τα κλείσεις και θα δεις τον Λόγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την δική μου πίστη, οι Άγιοι μας ήταν στο συλλαλήτηριο μαζί με τον λαο, και τούς απλούς και αληθινούς Ιερείς και Αρχιέρεις, για το δίκαιο και την Μακεδονία. Στήν φώτο ενός τέτοιου παπά, εγω βλέπω έναν Άγιο. Άλλος μπορεί να χλευάζει, άλλος να βρίσει, να μην συλλάβει την συναισθηματική γλύκα του κειμένου και που αποσκοπεί. Του Χριστού τις ευλογίες εύχομαι ολούθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΔΕΛΦΕ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ.ΣΤΩΝ ΚΟΥΦΩΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this