Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Μητρ. Μόρφου: Υπάρχει σχέδιο για ενα Πάσχα, πρώτα με Παπικούς, ύστερα με τούς Εβραίους.

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος 

Ο Μητροπολίτης Μόρφου ομιλεί περί του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, τις συνέπειες των εμβολίων, αλλά και για το Πάσχα, και το σχέδιο πίσω απο την αλλάγη του εορταστικού νόμου της Ορθόδοξης παράδοσης.

''Οι πόρτες των εκκλησιών μας θα παραμείνουν ανοιχτές για όλους, για αρρώστους και υγιείς, η εκκλησιά είναι νοσοκομείο''. Ανέφερε στο κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία το Σάββατο του Λαζάρου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας της κοινότητας του οίκου Μαραθάσας.

''Οι άρχοντες του κόσμου τούτου δυσκολεύουν με τα μέτρα που έχουν επιβάλει τον λαό μας στο να αισθανθεί την Ανάσταση του Κυρίου μας, ως να μην θέλουν να ζήσει ο λαός μας δυνατά την Ανάσταση.

Γιατί ένας που ζει την ανάσταση μπορεί να κάνει και επανάσταση και το φοβούνται αυτό οι άνθρωποι της νέας τάξης πράγματων.

Υπάρχουν άνθρωποι σκοτεινοί, άλλων θρησκειών, άλλων δοξασιών, μασονικών στοών, εωσφοριστές, Σιωνιστές.. που θέλουν να επιφέρουν σύγχυση στίς εορτές των Ορθοδόξων. Και φέτος ιδιαιτέρως έπεσε το πάσχα των Εβραίων να είναι πρωτομαγιά...

Το δικό μας Πάσχα, όρισαν οι 318 Θεοφόροι Πατέρες της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, να εορτάζεται πάντοτε μετά το νομικόν πάσχα των Εβραίων.

Και κάνουν οτι μπορούν σε διάφορες χώρες, να μην γίνει ο εορτασμός του Πάσχα την ημέρα που πρέπει... Δυστυχώς στήν Ελλάδα, ακόμη και αυτοί οι Αρχιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος της, συμφώνησαν να γίνει το Πάσχα ωρα 9 του Μ. Σαββάτου.

Θέλουν να ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και υπάρχει σχέδιο σιγά-σιγά να έχουμε ενα Πάσχα, πρώτα με τούς Παπικούς, και ύστερα με τούς Εβραίους, για να οδηγήσουν έτσι το λαο σε μια Πανθρησκεία, πρίν την παγκόσμια δικτατορία...

Χρησιμοποιούν και την ασθένεια που όντως υπάρχει και είναι αποτέλεσμα των αμαρτιών όλων των ανθρώπων, την τραβούν από τα μαλλιά, για να εκφοβίζεται ο λαός.

Οι επίτροποι, να είναι ευγενικοί και να μην κάνουν τους αστυνομικούς... και αν σας πούν αύριο ''οι 50 που θα μπούν μέσα να έχουν πιστοποιητικό'', για εμάς, το πιστοποιητικό είναι οι βαφτισμένοι και οι μυρωμένοι, να το ξέρετε... Και ούτε να πείτε 50 και 40 και 30.

«Τόν ἐρχόμενον πρός με οὐ μή ἐκβάλω ἔξω», έτσι λέει το Ευαγγέλιο, ο Χριστός.. Όσοι έρθουν, και λίγοι, και πολλοί.

Τώρα θέλετε να έρχεστε να μάσκες; Να 'ρχεστε, δεν θα σας πω εγω γιατί.. ο καθένας μετράτε τις δυνάμεις του, μόνο σας παρακαλώ.. όταν προσκυνάτε, να προσκυνάτε χωρίς μάσκα.

Ο παπάς είναι εκφραστής του Νικητή του θανάτου, ένας παπάς που δίνει σήμερα το αντίδωρο με το χέρι, είναι μαζί με τον Νικητή, ένας που δεν το δίνει, είναι με τον ''άλλον''...

''Δεν θα είμαστε προκλητικοί, αλλά δεν θα είμαστε και λιγότερο Ορθόδοξοι απο άλλες χρονιές.''

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

στὴ θεία Λειτουργία τὸ Σάββατο τοῦ Λαζάρου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίας Βαρβάρας τῆς κοινότητος Οἴκου Μαραθάσας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (24.4.2021). Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this