Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Στο τέλος θα γίνει ό,τι θέλει ο Πάπας! ~ Ναυπάκτου Ιερόθεος (δημόσια απάντηση)


Με αφορμή κείμενο του Ναυπάκτου Ιεροθέου, με τίτλο: Ρατσισμός καί (ἀντι-)εμβολιασμός - Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου, και με βάση τις γνωστές θέσεις περί εμβολιασμού του αγαπητού ποιμένα, που με τόση επιμονή μας παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό, μια συνολική δημόσια απάντηση.

Συγγραφή κειμένου, Δημήτρης Ρόδης.

Παρακαλώ την αγάπη σας δυο λόγια εισαγωγικά, τον Ναυπάκτου Ιερόθεο τον παρακολουθώ ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια, του χρωστώ πολλά, διότι μέσα απο τα εξαιρετικά κείμενα του, έλαβα πολλές απαντήσεις, απο την αγιοπνευματική παρουσίαση των Πατέρων και των θέσεων τούς εξ απόψεως της Ορθοδόξου θεολογίας, και του τριπτύχου της καθάρσεως, του φωτισμού, και της θεώσεως. 

Πέρα απο την γνωριμία με την θεολογία Πατέρων όπως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς,  Φιλοκαλικούς Πατέρες και την ησυχαστική θεώρηση που οδηγεί στήν ακρίβεια περί Θεού, μέσω της θεοπτίας και την ένωση με τον Θεό, έλαβα γνώση και της θεολογίας του παπα Γιάννη του Ρωμανίδη, που πράγματι υπήρξε ένας μεγάλος θεολόγος του 20ου αιώνος, επόμενος των Αγίων Πατέρων και προτάσσοντας την αγιοπνευματική εμπειρία ως οδηγό στήν γνωριμία με τον Θεό, και ουχί την στοχαστική-ακαδημαϊκή θεολογία των σχολών, μιάς θεώρησης αποκομμένης απο την βιώση της χάριτος του Θεού, και ως εκ τούτου, προβληματικής.

Η προσωπική ωφέλεια της διδασκαλίας του π. Ιωάννη υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη απο του αγαπητού Επισκόπου, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως ο Ναυπάκτου ήταν η αφορμή γι αυτή την γνωριμία, οπότε δεν δύναμαι να μην αναφέρω τις ευχαριστίες. 

Τα κείμενα δε του Ιεροθέου Βλάχου, τα εχω παρουσιάσει εκτενώς επι πολλά χρόνια μέσα απο το ιστολόγιο της Πνεύματος κοινωνίας, τα εχω μοιράσει οχι απλώς στο Πανελλήνιο, αλλά σε εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία.

Έχουν υπάρξει φορές όπου αναγνώστες 2-3 χρόνων, μια μέρα ξαφνικά έστειλαν ενα μήνυμα: ''Σας ευχαριστώ που μου γνωρίσατε τον Ναυπάκτου Ιερόθεο, δεν τον γνώριζα, σας ευχαριστώ!''. 

Και κάπου εδω, είναι που γίνεται ανάγκη πια η δημόσια απάντηση στις θέσεις που προβάλει ο αγαπητός Επίσκοπος τα τελευταία έτη, θα έλεγα μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης, όπου υπήρξε στυλοβάτης του Ορθόδοξου φρονήματος, σιγά-σιγά, απο το 2017 και μετά, άρχισε μια σταδιακή διαφοροποίηση στήν θεολογία του Επισκόπου, σε διάφορα ζητήματα...

Για να φτάσουμε στα τρανταχτά, με την υπεράσπιση των ανορθόδοξων μεθόδων του Φαναρίου στο Ουκρανικό... με την αποδοχή αχειροτόνητων σχισματικών (Δείτε: Αρχιεπίσκοπος  Αλβανίας Αναστάσιος)   συλλειτουργών Ουνιτών-παπικών, την αντικανονική παραβίαση του Συνοδικού συστήματος, με την επιβολή του κλεισίματος των Εκκλησιών απο δυο πρόσωπα, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Ναυπάκτου Ιερόθεο (Καταγγελία Μητρ. Κερκύρας), και την υιοθέτηση της  ''θεολογίας'' υπερασπίσεως κάθε κυβερνητικού διατάγματος, και ιδίως με πάθος, αυτό του εμβολιασμού, ως ''μόνη λύση''. 

Κατά περίεργο τρόπο, για όσους τον παρακολουθούσαμε στενά, ο  αγαπητός μας επίσκοπος λες και αποφάσισε να ασπαστεί τον στοχασμό, και να εγκαταλείψει την θεόπνευστη θεολογία των Πατέρων που τόσα χρόνια μας παρουσίαζε.

Λες και δεν εξετάζει καμία πνευματική θεώρηση του προβλήματος, αλλά εντελώς κοσμικά προσπαθεί να υπερθεματίσει υπέρ των θέσεων του, και των κυβερνήσεων ανα τον κόσμο, κάνοντας λόγους είτε περί ακροδεξιών ανα την Ευρώπη, είτε των ναζιστών και των πρακτικών τούς.  Αυτό που ίσως αγνοεί ο αγαπητός μας ποιμένας, είναι οτι ακόμη και σε αυτό το κοσμικό επίπεδο ανάλυσης, η παρουσιάσεις του σφάλουν, και εξ απόψεως Ορθοδόξου Θεολογίας, και φιλοσοφικά, απέχουν και βρίσκονται μακράν της ουσίας του θέματος.

Διότι, είτε αγνοεί πολλά δεδομένα του πολιτικού κόσμου και των προθέσεων του, είτε δεν τα γνωρίζει πλήρως, είτε για δικούς του λόγους μεταφέρει αλλού, ανώφελα, την προσοχή.

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των λαών, παλαιότερες ή νέες, (ορθές ή μή), δεξιών ή αριστερών, όσων αντιδρούν στόν τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας, απο τις κυβερνήσεις των κρατών και διεθνείς οργανισμούς, υγείας, ΠΟΥ, ΟΗΕ, κλπ.

Το πρόβλημα είναι τι επιδιώκουν όλοι αυτοί συνολικά, τι έχουν δηλώσει πως επιθυμούν να συμβεί, και αν ο τρόπος διαχείρισης στο πρόβλημα... οδηγεί εκεί.

Αν επιβοηθά στόν ολοκληρωτικό έλεγχο των ανθρώπων, την προετοιμασία της νεάς τάξης του αντιχρίστου επι γης, μέσω μιάς ψηφιακὴς πιστοποίησης-ταυτότητας εμβολιασμού μέσω QR του γνωστού barcode, με τον γνωστό επίσης αριθμό 666. 

Ολα αυτά θα παρουσιάσουμε στίς επόμενες παραγράφους, εξετάζοντας τρείς σημαντικές παραμέτρους, 1)τα σχέδια των εργατών της Παγκοσμιοποίησης, 2) τις προειδοποιήσεις, την πληροφόρηση και διδασκαλία αγίων και χαρισματικών μορφών γύρω απο αυτά τα θέματα, αλλά και 3) την ίδια την πατερική διδασκαλία σε επι μέρους τομείς, όπως και παρουσίαζε ο ίδιος ο Επίσκοπος Ναυπάκτου Ιερόθεος. 


Oι δηλώσεις τών εργατών της Παγκοσμιοποίησης 

Bill Gates: «Θα έχουμε πολλά ασυνήθιστα μέτρα έως ότου εμβολιαστούν 7 δισ. ανθρώπων...» «Τελικὰ θὰ πρέπει νὰ ἔχουμε μιὰ ψηφιακὴ πιστοποίηση (Barcode-νανοτσίπ) γιὰ νὰ δείχνουμε ποιὸς ἀνάρρωσε ἢ ἐξετάστηκε πρόσφατα ἢ ὅταν θὰ ἔχουμε ἕνα ἐμβόλιο ποιὸς τὸ ἔχει κάνει..»!

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» σχετικά με τον Κορονοϊό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε οτι έχει την ίδια άποψη, που προτείνει ο παγκοσμιοποιητής Bill Gates, προκειμένου να εμφυτευτεί μικροτσίπ σε όλους τους ανθρώπους...  (εδώ).

Χρήσιμο να υπενθυμίσουμε πως ολα αυτά δεν είναι κάτι νεο, αλλά κάτι αρκετό καιρό προετοιμασμένο απο την Σιωνιστική Τραπεζική ελίτ που κυβερνά αφανώς κράτη και λαούς:

''Είμαστε στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου μετασχηματισμού. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η σωστή μεγάλη κρίση, και τα έθνη θα δεχθούν την Νέα Παγκόσμια Τάξη....'' ~ David Rockefeler (Ομιλία στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τα Ηνωμένα Έθνη, 14 Σεπτεμβρίου 1994.)

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, μας δήλωνε το 2011 πως: «Μία ἀποτελεσματικὴ Παγκόσμια Διακυβέρνηση πρέπει νὰ εἶναι ὁ στόχος τῆς ἀνθρωπότητας σήμερα»

Και άλλοι δικοί μας φυσικά το προτάσσουν ανελλιπώς... «Η πανδηµία του κοροναϊού ανέδειξε την ανάγκη µιας παγκόσµιας διακυβέρνησης», ανέφερε µεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, µε αφορµή επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ὁ πρώην πρωθυπουργὸς τοῦ Ἡνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλέρ, ζήτησε τὴ δημιουργία ψηφιακῶν ταυτοτήτων (Digital IDs) γιὰ τὴν παρακολούθηση τῆς «κατάστασης τῆς νόσου» ὡς μέρος τῶν σχεδίων ἐπανεκκίνησης τῶν διεθνῶν ταξιδιῶν μετὰ τὴν παγκόσμια κρίση τοῦ κορωνοϊοῦ...

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping (η χώρα του οποίου είναι υπεύθυνη για την πανδημία) πρότεινε ξεκάθαρα την επιβολή κωδικών QR (του γνωστού barcode με τον αριθμό 666) σε όλο τον πληθυσμό ώστε, να «βελτιωθεί το εμπόριο και τα ταξίδια» που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Διά στόματος τοῦ Ἀντόνιο Γκουτέρες Γενικοῦ Γραμματέα τοῦ ΟΗΕ στίς 11 Ἀπριλίου 2020 ακούσαμε ἔκκληση πρός τούς ἡγέτες ΟΛΩΝ τῶν θρησκειῶν νά ἑνώσουν τίς προσευχές τους (Μέ τόν Τριαδικό Θεό δηλαδή μαζί και τά δαιμόνια τῶν ἐθνῶν…) γιά τήν «εἰρήνη» καί τήν ἐπίλυση τοῦ παγκόσμιου ζητήματος τοῦ covid-19.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν oι δηλώσεις του Κλάους Σβαμπ. Ουσιαστικά μας λέγουν ξεκάθαρα πως μέσω της γονιδιακής ''θεραπείας'' των εμβολιασμών mRNA, θα γίνει η μετάβαση στήν συγχώνευση ανθρώπου-ψηφιακής τεχνολογίας, ο άνθρωπος-ρομπότ, ο μετάνθρωπος, o άνθρωπος-αριθμός... ας δούμε τις δηλώσεις: 

«Δημοσιογράφος: Σήμερα μιλάμε για εμφύτευμα τσιπ. Πότε θα γίνει αυτό;

ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ: Σίγουρα στα 10 επόμενα χρόνια... (εδώ)

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση θα καταλήξει στο τέλος σε μία συγχώνευση ταυτοτήτων: της φυσικής, της ψηφιακής και της βιολογικής.»

«Η 4η βιομηχανική επανάσταση δεν αλλάζει αυτό που κάνεις, αλλάζει εσένα αν κάνεις γονιδιακή επεξεργασία για παράδειγμα. Εσύ είσαι που έχεις αλλάξει και φυσικά αυτό έχει τεράστια επίδραση στην ταυτότητά σου.»

«Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί η κρίση του κόβιντ-19 ως μια κατάλληλη ευκαιρία..»


Ολα αυτά φυσικά αγαπητοί μου αδελφοί και πατέρες, έχουν μια προεργασία:

Ο παλαιός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, (του γνωστού ΠΟΥ), Δρ Brock Chisolm, (1896 -1971) δήλωσε κάποτε:

«Για να επιτευχθεί η παγκόσμια κυβέρνηση, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί από τα μυαλά των ανθρώπων η ατομικότητα, η πίστη στην παράδοση της οικογένειας, ο εθνικός πατριωτισμός και τα θρησκευτικά δόγματα.»

Με αφορµή τη δήλωση του Henry Kissinger «Η πανδηµία θα αλλάξει για πάντα την παγκόσµια τάξη»... θυµηθήκαµε µια άλλη βαρυσήµαντη δήλωση που έκανε ο χρηµατιστής Paul Warburg, πρίν δεκαετίες, µέλος του γκλοµπαλιστικού CFR Συµβουλίου Διεθνών Σχέσεων:

«Θα έχουµε µια παγκόσµια διακυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το µόνο ζήτηµα είναι αν θα προκύψει από κατάκτηση ή από συγκατάθεση».

Η λίστα αγαπητοί μου είναι ατελείωτη...

Άφησα τελευταίο όμως τον ''πρώτο''... Σε επιστολή που έστειλε, την 4η Απριλίου στην εικονική συνάντηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την άνοιξη του 2021, ο Πάπας Φραγκίσκος κατέθεσε επίσημα την ''επείγουσα ανάγκη για ένα παγκόσμιο σχέδιο, που μπορεί να δημιουργήσει νέους ή να αναζωογονήσει υπάρχοντες θεσμούς, ιδίως εκείνους της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης'', ένα νέο σύστημα «παγκόσμιας διακυβέρνησης» και «καθολικών εμβολίων» για τη θεραπεία του κορανοϊού Covid-19, και άλλα “πιεστικά προβλήματα”...

Εδω θα ήθελα να επιμείνω ιδιαιτέρως. 

Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως το σύστημα «παγκόσμιας διακυβέρνησης» είναι επίσημη θέση και επιδιώξη του Βατικανού, ανεξαρτήτως προσώπου-πάπα, για αυτό και υπάρχουν αποκαλυπτικές  δηλώσεις και θέσεις για μια Παγκόσμια κυβέρνηση απο την εποχή του πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, δείτε δελτίο ειδήσεων το 2011 στο ΣΤΑΡ εδω

και ακόμη πιο πίσω χρονικά, απο τον πάπα Ιωάννη XXIII ...

Στην προφητική Εγκυκλική Επιστολή Pacem in Terris του 1963. 

Δείτε:PACEM IN TERRIS

Μελετήστε επίσεις μια επόμενη χρονικά έκθεση του Βατικανού που καταρρίπτει κάθε περίπτωση παρερμήνευσης ή συνομοσιολογίας κλπ. 

PONTIFICAL COUNCIL FOR JUSTICE AND PEACE

Δείτε: TOWARDS REFORMING
THE INTERNATIONAL FINANCIAL AND MONETARY SYSTEMS
IN THE CONTEXT OF GLOBAL PUBLIC AUTHORITY


Τι είναι ολα αυτά που ζητούν οι παλαιοί και νέοι υπερασπιστές της Νέας Τάξης, και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης;

Και όλως τυχαίως συμφώνως όλοι σήμερα μεταξύ τούς, προτάσσουν την επιβολή του εμβολιασμού και μίας ψηφιακὴς πιστοποίησης-ταυτότητας εμβολιασμού μέσω Barcode QR ως μόνη λύση;

Μα φυσικά η απαρχή της δημιουργίας, των βάσεων, μιάς μελλοντικής, πραγματικής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, υπο έναν φυσικό Παγκόσμιο Ηγέτη, πολιτικό και θρησκευτικό...

Που θα ασκεί την πλήρη εξουσία του Παγκοσμίως, χάρη σε ενα ψηφιακό σύστημα ελέγχου, τόσο αναγκαίο για την καθημερινότητα του ανθρώπου, που αν δεν το έχει, δεν θα μπορεί να μετέχει στό σύνολο των δραστηριοτήτων της ζωής.

Σας θυμίζει κάτι; Μα για σταθείτε, μήπως...


Η Υπενθύμηση

«Τοιοῦτον γὰρ τρόπον σκευάζει ὁ τύραννος, ἵνα πάντες τὴν σφραγῖδα τοῦ θηρίου βαστάζωσιν, ὅταν ἔλθῃ ἀπατῆσαι τὰ σύμπαντα, ἐν τῷ καιρῷ τῷ ἰδίῳ, ἐν σημείοις, εἰς τὸ πλήρωμα τῶν καιρῶν· καὶ εἶθ’ οὕτως ἀγοράσαι τὰ βρώματα καὶ πᾶν εἶδος· καὶ δημάρχους ἱστᾷ ἐπιτελεῖν τὸ πρόσταγμα». 



Τι μας λέγει τώρα ο Άγιος; Πως όλοι, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα βαστάζει στο χέρι το ''σημάδι'' του επερχόμενου Παγκόσμιου ηγέτη, πρίν ακόμη έρθει εκείνος να κυβερνήσει όλο τον κόσμο. Και να απαιτήσει μετά την εμφάνιση του, και την εισαγωγή του ''σφραγίσματος'' στο σώμα. Kαι πως θα έχει και ΄΄Δημάρχους΄΄ μάλιστα, πολιτικούς άρχοντας δηλαδή να επιτελούν το πρόσταγμα του! Πόσο πιο ξεκάθαρα να μας προειδοποιήσει ο Θεός δια μέσου των Αγίων... 

Ναι αυτή είναι η αλήθεια.

Πρίν λοιπόν την εμφάνιση του αντιχρίστου, βάση νόμων των Αρχόντων-κυβερνήσεων των κρατών, όλοι θα βαστούν στο χέρι τούς το σημάδι του (666) σε μια ψηφιακή κάρτα - ταυτότητα - πιστοποιητικό και σε ενα πλακίδιο κινητής τηλεφωνίας, με τον συγκεριμένο αριθμό. Όπως και είναι ειπωμένο πολλούς αιώνες πρίν: 

''Τό χάραγμα ἀρχικά θά δοθεῖ μέ τήν μορφή πλακιδίου καθημερινῆς χρήσης...'' (1) «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις». ~ Ἅγιος Ἀρέθας ἐπίσκοπος Καισαρείας καί διάδοχος τοῦ Μ. Βασιλείου. (Ἐξήγησις τῆς Ἱερᾶς Ἀποκαλύψεως PG 106) 


Αυτά ζητούν οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, μέσα απο κάθε πόστο που κατέχει καθείς τούς, πολιτικό, θρησκευτικό, οικονομικό, υγειονομικό, πολιτιστικό...

Όπως και είναι ειπωμένο απο τούς Αγίους Πατέρες παλαιών χρόνων: ''Oἱ κατὰ καιροὺς ἄρχοντες, ἐχθροὶ ὄντες τῆς ἀληθείας''. ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ PG27 505

Αλλά και σύγχρονους. Άγιος Παίσιος Αγιορείτης: Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία…. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.

Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του. Βιβλίο: "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τόν Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη.

Άγιος πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός: ''Δέν μπορεῖ νά τίθεται τό ἐρώτημα, ἄν ὁ Μασονισμός ἔχει καταδικασθεῖ ἀπό τήν Ἐκκλησία μας. Διότι ἔχει ἐλεγχθεῖ ἐπανειλημμένα, καί μάλιστα ὡς συγκρητιστική πολιτικοθρησκευτική πολυεθνική Ὀργάνωση, ἀσυμβίβαστη πρός τόν Χριστιανισμό ὡς Ὀρθοδοξία.

Τόν πολιτικό του ρόλο σήμερα πραγματοποιεῖ ἡ Λέσχη Bilderberg, πού ἔχει αἰχμαλωτίσει τήν πλειονότητα τῶν πολιτικῶν δυνάμεων τοῦ τόπου μας...'' Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ «ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΝ» Τοῦ πρωτ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ

Οι Άγιοι γνωρίζουν πολυ καλά πως: «μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία».

Στήν εποχή μας, όλα οσα συμβαίνουν, είτε το χωρά, είτε αδυνατεί ακόμη να το χωρέσει ο νούς των ανθρώπων παγκοσμίως, είναι απόλυτα εναρμονισμένα με την Αποκάλυψη του Ιωάννη, και την πληροφόρηση χαρισματικών μορφών, και των Αγίων της Ορθοδοξίας ανα τούς αιώνες...

Ας μιλήσουν οι Άγιοι.

Διδασκαλία των Αγίων περί Εσχάτων

Ελάχιστα παραδείγματα: «Καὶ βλέπεις, οἱ ἄνθρωποι οὔτε κἂν καταλαβαίνουν ὅτι ζοῦμε στὰ σημεῖα τῶν καιρῶν, ὅτι προχωρεῖ τὸ σφράγισμα. Εἶναι σὰν νὰ μὴ συμβαίνη τίποτε. Γι ̓ αὐτὸ λέει ἡ Γραφὴ ὅτι θὰ πλανηθοῦν καὶ οἱ ἐκλεκτοί. Δυστυχῶς, καί πάλι ὁρισμένοι «Γνωστικοί» φασκιώνουν τά πνευματικά τους τέκνα σάν τά μωρά, δῆθεν γιά νά μή στενοχωριοῦνται... «Δὲν πειράζει αὐτό· δὲν εἶναι τίποτε. Ἀρκεῖ ἐσωτερικὰ νὰ πιστεύετε»! Ἢ λένε: «Μὴ μιλᾶτε γι᾿ αὐτὸ τὸ θέμα – γιὰ τὶς ταυτότητες, τὸ σφράγισμα –, γιὰ νὰ μὴ στενοχωριοῦνται οἱ ἄνθρωποι...». 

- Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα;
- Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος. Η Εκκλησία πρέπει να πάρη μια θέση σωστή. Να μιλήση, να εξηγήση στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση. Αφού ξεκάθαρα τα γράφω στο φυλλάδιο "Σημεία των καιρών". ~ Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου † 1994 (εδω)

«Να κρατήσετε τις παλιές ταυτότητες και να ξεσηκωθείτε, αν θελήσουν να σας δώσουν τέτοια ταυτότητα». Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β΄ Πνευματική αφύπνιση

«Οι έσχατοι χρόνοι είναι ήδη εδώ. Βλέπουμε καθαρά την προετοιμασία της εποχής του Αντιχρίστου...» ~ π. Σεραφείμ Ρόουζ († 2 Σεπτεμβρίου 1982)

''Τώρα ή Εκκλησία κινδυνεύει γιατί εισχώρησαν μέσα Αντίχριστοι. Από τα θεμέλια μέχρι την κορυφή...'' ~ παπα Στέφανος ο Σέρβος † (2001)

*****
''Τα Χριστούγεννα του 2006, τρία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας, (λέει η κόρη του) ήµασταν όλοι µαζεµένοι στο σπίτι του αδελφού µου του Χρήστου για τη γιορτή του. Δακρυσµένος ο πατέρας είπε: «Ποιος θα έχει ανδρείο φρόνηµα και δε θα υποκύψει να πάρει την καινούργια ταυτότητα, αν δει τα παιδιά του να πεινάνε; Κλάψτε στον καλό Θεό να µας λυπηθεί, γιατί θα χαθούν ψυχούλες».''  ~ Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης

''Σκοπός μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, τούτη την ώρα, δεν είναι άλλος από την διάλυση του ανθρώπου και τη διάλυση της επαφής μεταξύ των ανθρώπων... Κάποιοι θέλουν να γίνουμε μόνο νούμερα, όπως οι κρατούμενοι... Προσπαθούν να διαλύσουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Είναι μια προσπάθεια να γίνει η κοινωνία “ρομπότ”».'' ~ Άγιος γερ. Ιουστίνος Πίρβου

''Η Νέα Εποχή θέλει όχι ν’ αδειάσουν οι Εκκλησίες, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους που θα έχουν αλλοιωμένο το φρόνημα, την ορθόδοξο πίστη...'' ~ π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος † 1996

''Ο Αντίχριστος θα πάρει την καθέδρα της υγείας... Είναι μια γρίπη που θα έρθει. Θα μοιάζει με γρίπη. Μια κατασκευασμένη ασθένεια. Συνιστάτε η αποφυγή κάθε είδους εμβολιασμού. Όσοι δεν εμβολιαστούν θα ''απομονώνονται''...'' (Ειπώθηκαν το 2007) ~ π. Σάββας Αχιλλέως †

''Η λέξη που χαρακτηρίζει τον αιώνα μας είναι αποστασία...'' Ο πόλεμος που δεχόμαστε είναι πολύ μεγάλος. Όλοι είναι εναντίον µας: η επιστήμη και η πολιτική. Δεν είμαι απαισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι ζούμε στους τελευταίους καιρούς. Η δική µας στάση πρέπει να είναι μαρτυρική...'' ~ Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ † (11 Ιουλίου 1993)


''Το κύρηγμα του αντιχρίστου θα βασίζεται στην αλαζονεία της επιστήμης...'' ~ Αρχιμ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, 1982

''Κορυφαῖοι γιατροί καί ἐπιστήμονες ἐπισημαίνουν ὅτι αὐτά πού γίνονται εἶναι τέστ πειθαρχίας γιά νά χειραγωγοῦν τούς ἀνθρώπους ἐκεῖ πού θέλουν. Αὐτό φαινόταν παράξενο καί ἀπίθανο μέχρι πρότινος ἀλλά δέν εἶναι φαντασία, διότι οἱ ἄνθρωποι πλέον τό λένε δημόσια: «Ἡ πανδημία τοῦ κορονοϊοῦ ἀνέδειξε τήν ἀνάγκη μιᾶς παγκόσμιας δημοκρατικῆς διακυβέρνησης» (Γιώργος Παπανδρέου, εδώ) καί προτείνουν...

«νά ἔχη ὁ κάθε ἄνθρωπος ἕνα μικροτσίπ γιά νά ἔχη βιομετρικά δεδομένα σέ σχέση μέ τόν ἰό ἤ μέ ἄλλες ἐπιδημικές μετρήσεις» (Εὐάγγελος Βενιζέλος, εδώ). Αὐτοί μιλοῦν ἀνοιχτά γιά σφράγισμα καί παγκόσμια δικτατορία, ἀλλά ἐμεῖς καταλαβαίνομε; (...) ~ Ἱερομόναχος Εὐθύμιος, Ἅγιον Ὄρος

*****

''Προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε, ότι δεν έχει σχέση η θρησκεία μας με άλλες θρησκείες, η Ορθοδοξία. Τώρα όμως όλος ο κόσμος, διάφορες νοοτροπίες, διάφοροι άνθρωποι και μεγάλοι, που ούτε καν πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός, έχουνε τη γνώμη ότι δεν πρέπει να υπάρχουνε πολλές θρησκείες, διότι ''διχάζουν'' τους ανθρώπους και τους φέρνουνε σε έχθρα.. (...)

Και όλοι φροντίζουν, μικροί, μεγάλοι και κράτη, να γίνει μία θρησκεία.

Και θα γίνει με έναν τρόπο τέτοιο· ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο (Εδω) να φτιάξουμε μια νέα θρησκεία. Αυτό το κάνουνε οι Σιωνισταί και εργάζονται πολύ γι’ αυτό το πράγμα, οι άνθρωποι να αφήσουνε να βγάλουμε μια νέα θρησκεία ''καλή''... ~ Άγιος Πορφύριος ο καυσοκαλυβίτης  † 


Σε άλλη περίπτωση πάλι ο Άγιος: Κάποια στιγμή, εντελώς απροσδόκητα, ο Άγιος Πορφύριος είπε το εξής που μας έκανε μεγάλη εντύπωση: Θα ‘ρθει εποχή που θα σας δώσουνε όλους μία κάρτα και μετά θα ακούτε στην τηλεόραση: Κλέψανε την κάρτα του Γεράσιμου, πήγανε στην τράπεζα και του σηκώσανε όλα τα λεφτά»!

Μετά από λίγο θα ξαναλένε: «Πήρανε την κάρτα του τάδε και του κλέψανε όλα τα λεφτά», κι αυτό συνέχεια θα επαναλαμβάνεται. Όλα αυτά που θα λένε θα είναι ψέματα! Μετά θα σας πούνε: «Για να μη σας κλέψουνε την κάρτα σας να βάλετε τον προσωπικό σας αριθμό και τα στοιχεία σας επάνω σας, δηλαδή να σφραγιστείτε και κανείς πλέον δεν θα μπορεί να σας τα κλέψει. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα…»! Αυτά είναι τα σχέδιά τους.

Εμείς μείναμε για λίγο άφωνοι. ∆εν μιλούσε κανείς. Σκεφτόμουνα: «Τι είναι αυτά που είπε ο Γέροντας; Τι απίστευτα πράγματα μας λέει τώρα…». Το ίδιο σκέφτηκαν και οι υπόλοιποι, διότι το 1982 φαινότανε απίστευτο να έχουμε όλοι μία κάρτα με όλα τα στοιχεία μας (ταυτότητα, ΑΦΜ, βιβλιάριο τραπέζης… κ.τ.λ.). Μετά η συζήτηση συνέχισε κανονικά για το Μοναστήρι... ~ Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες - ΤΟΜΟΣ Β', Aγιοπαυλίτικο Ιερό κελί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος.
*****

«Οι πνευματικοί να φροντίσουν ώστε τα πνευματικά παιδιά τους να μην πάρουν την ταυτότητα»! «Τότε θα είναι μερικοί επίσκοποι που (ακόμα) θα κρατούν... Μόνο σ' αυτούς θα πειθαρχούμε! Όσοι δεν πάρουν ταυτότητα! Αυτοί που πήραν ταυτότητα δεν έχουν μέρος με τον Χριστό! Δεν έχομε καμμία επικοινωνία, καμμία σχέση μ' αυτούς»! «Επομένως, θα ακούμε τους επισκόπους που δεν θα πάρουν ταυτότητα!... Αυτοί θα είναι η Εκκλησία του Θεού τότε»! ~ Άγιος πατήρ Αμβρόσιος Λάζαρης 2006 † 


''Η δυτική Επιστήμη είναι το ατσάλινο χτένι στα χέρια του αντιχρίστου, ένα χτένι που ξύνει παλιές πληγές και ανοίγει καινούριες...'' ~ Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1880 - 1956)

*****

''Πολλοί σήμερα μιλούν για παγκοσμιοποίηση. Ενώ κάποιοι ολίγοι την σχεδιάζουν και την προετοιμάζουν. Παγκοσμιοποίηση στην οικονομία, στην δημιουργία ενός υπερκράτους, στην θρησκεία. Σχεδιάζεται λοιπόν μια παγκοσμιοποίησις όχι μόνο χωρίς Χριστό αλλά και κατά του Χριστού. Το υπερκράτος, η υπεροικονομία, η υπερθρησκεία δεν θα υπηρετούν τον Χριστό και τον άνθρωπο, ως εικόνα του Θεού, αλλά τον αντίχριστο και όσους προσκυνήσουν τον αντίχριστο...

Σ΄ αυτήν τη παγκοσμιοποίηση οι διάφοροι θεσμοί θα αφαιρούν τις ελευθερίες των ανθρώπων προκειμένου οι άνθρωποι να γίνουν πιόνια στα χέρια των ισχυρών της γης... Κάτι τέτοιο άρχισε να γίνεται και στην πατρίδα μας, όπου θεσμοί έξωθεν ερχόμενοι επιβάλλονται στον λαό μας. Όλοι θα ελέγχονται με παγκόσμιο φακέλωμα. Ανησυχήσαμε για τη Συνθήκη του Σένγκεν, επειδή την είδαμε σαν πρόδρομο του παγκόσμιου φακελώματος.'' ~ Αρχ. Γεώργιος Καψάνης † 

*****

«Επιδημία εξ Ανατολών, επιδημία με το περίεργο όνομα ασθένειας»: «Κινδυνεύουμε ως άτομα. Κινδυνεύουμε από επιδημία. Αχ η επιδημία! Ωχ, ωχ, ωχ! Έρχεται, έρχεται, έρχεται, έρχεται!  Έρχεται επιδημία, όχι γρίπη σαν την γριπούλα αυτή, που πέφτεις στα κρεβάτια, αλλά, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, έρχεται επιδημία με ένα περίεργο όνομα ασθένειας που θα εκμηδενίσει, θα εξευτελίσει τους γιατρούς, θα εξευτελίσει τα φαρμακεία, τα πάντα! Σκούπα ηλεκτρική!

Τι να μας κάνει ο Θεός; Προσευχή δεν κάνουμε, Αγία Γραφή δεν διαβάζουμε, πορνείες και μοιχείες και διαζύγια, και ακαθαρσίες, σκουλήκια βρωμερά και ακάθαρτα! Έρχεται επιδημία που θα σαρώσει τον κόσμον ολόκληρο! Σκούπα ηλεκτρική! Και όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήλθε η γρίπη εκείνη που εσάρωσε την Αθήνα ολόκληρον, και χιλιάδες έπεσαν και απέθαναν, ούτω πως έρχεται εξ Ανατολών φοβερά επιδημία! Κινδυνεύουμε, αδελφοί μου! (ομιλία  κατά το 1990)

''Φεύγουμε πλέον ἀπό τό σχῆμα αὐτό τῆς Ἐκκλησίας, καί μπαίνομε στό σχῆμα τῶν κατακομβῶν. Tότε πλέον, ὄχι μόνο τροπικῶς, ἀλλὰ καὶ τοπικῶς θὰ χωριστοῦμε. Καὶ ἡ Ἐκκλησία θὰ διωχθῇ· καὶ οἱ ναοὶ θὰ κλείσουν.'' ~ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης 

*****

''Τήν περίοδο των διωγμών αγαπητοί μου, ήταν βέβαια ένα βασανισμός του σώματος φρικώδης όμως δεν υπήρχε επηρεασμός του νού και της ψυχής. Ενώ στα μαρτύρια των εσχάτων θα έχουμε επηρεασμό και της ψυχής και αι μέθοδοι θα είναι σατανικότερες. Γιατί;

Διότι θα σου βάζει χημικά πράγματα μέσα σου και θα σου παραλύει το νού, τη βούληση, θα σου παραμορφώνει το συναίσθημα και θα σου αποπροσανατολίζει το νού. Αυτά εδοκιμάστηκαν στην εποχή μας, είναι πασίγνωστα αυτά... 

Συνεπώς πως θα μπορέσεις να ομολογήσεις Χριστόν και να μην προσκυνήσεις τον αντίχριστον; Φοβερόν το μαρτύριον! Γι' αυτό είναι ανάγκη η φυγή! Θα το πώ άλλη μία φορά. Είναι ανάγκη η φυγή! Διότι σε αυτό το μαρτύριο δεν ξέρουμε αν μπορέσουμε, όχι να αντέξουμε... αλλά πως θα τεθούμε, ποιά θα είναι η διάθεσή μας όταν μας βάλουν χημικά πράγματα μέσα μας...'' Σε άλλη ομιλία: «ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ, ΔΕ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.» ~ π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006) 

Αδελφοί και πατέρες σταματώ εδω... Πραγματικά είναι ατελείωτος ο κατάλογος με τις πληροφορίες και προφητείες σε κάποιες περιπτώσεις, για ολα οσα προσπαθούν οι εργάτες της Παγκοσμιοποίησης διεθνώς να επιβάλουν... 

Και καταλαβαίνω απόλυτα μέχρι εδω τις ''αντιρρήσεις'' σας αγαπητέ μας Δέσποτα

''Aυτά είναι γνώμες, και απόψεις μερικών,  Άγιων μερικών ναι, αλλά είναι... προσωπικές τούς! 

Επίσεις θα πείτε πως επιδέχονται ''πολλών ερμηνειών'', και έχουν και λαθεμένες ερμηνείες, και δεν ξέρουμε αν υπόθηκαν ολα έτσι, και υπάρχουν ανακρίβειες κλπ. και πρέπει αυτός που τα ερμηνεύει να έχει και τις προϋποθέσεις που θέτει η άσκηση και η μυστηριακή ζωη, και η μετοχή στόν φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, 

Κυρίως Δεν είναι Συνοδικές, και εμείς ως Εκκλησία έχουμε Συνόδους που αποφασίζουν και το χαρακτηριστικό των Αγίων είναι η υπακοή σε αυτές!'' 
 
Και εδω έρχεται το ''αστείο'',  ίσως οχι και τόσο. (...)


Ναυπάκτου εναντίον Ναυπάκτου

Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Αγίων γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου, η Εκκλησία αποφάνθηκε σύμφωνα με το Ορθόδοξο πνεύμα και την θέση που εξέφραζε πάντοτε το Σύνολο των Αγίων Πατέρων διαχρονικά. Σήμερα βέβαια, η θέσεις και αποφάσεις αυτές, κρύπτονται και αποκρύπτονται επιμελώς...

Ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἐκδόθηκε ἡ Ἐγκύκλιος 2626 τῆς 7ης Ἀπριλίου 1997, ἀπευθυνόμενη «Πρὸς τὸν εὐσεβῆ Ὀρθόδοξον Ἑλληνικὸν Λαόν»


Το δε καίριο σημείο εδω: Ὁ ἀριθμὸς 666.

''Ὅμως ὁ ἀριθμός 666, ἀπό τήν ἀναφορά του στήν Ἀποκάλυψη, εἶναι καθιερωμένος ὡς ὁ ἀριθμός τοῦ Ἀντιχρίστου. Γιὰ κανένα λόγο νὰ μὴν ἐφαρμοσθεῖ ὡς κωδικὸς ἀριθμὸς τὸ 666 στὸ νέο σύστημα ταυτοτήτων τῆς Χώρας μας καὶ τὸ θρήσκευμα νὰ συμπεριλαμβάνεται ὑποχρεωτικὰ στὰ ἀναγραφόμενα στοιχεῖα τῶν νέων τύπου ταυτοτήτων.''

Θέλετε να μάθετε αγαπητοί αδελφοί και Πατέρες, ποίος είναι ένας εξ αυτών που υπογράφει προτελευταίος την Συνοδική Ἐγκύκλιο του 1997 απο την Ἱερὰ Σύνοδο της Ἐκκλησίας της Ἑλλάδος;

Μα φυσικά Ὁ Ναυπάκτου καὶ Ἁγίου Βλασίου Ιερόθεος.

Ναι, αυτός που αποζητά απο τον λαο υπακοή στίς Συνόδους, ενω ο ίδιος δεν κάνει υπακοή ούτε σε αυτά που ορίζει η διδασκαλία της Εκκλησίας για τον αριθμό του αντιχρίστου, ούτε στίς διαχρονικά επι αιώνες κοινές γνώμες των Αγίων περί του αριθμού αυτού, ούτε τέλος κάνει υπακοή στίς ίδιες τις Συνοδικές αποφάσεις που... ο ίδιος υπέγραφε!

Τι θα πω αγαπημένε μου Επίσκοπε σε έναν που παρακολουθεί, στήν ερώτηση του: 

''Mα καλά, πότε μας λέγει την αλήθεια ο Δέσποτας; ''

Όταν υπογράφει σε Συνοδικά κείμενα, για το 666 αυτά που είναι σύμφωνα με τούς Αγίους, ή όταν εκφράζεται μεμμονομένα, σε κείμενα του όπως εδω, και μας ομιλεί επι της ουσίας για άυλο σφράγισμα ''δια της προσκυνήσεως'', (...) ''νοερώς και άυλο'' δηλαδή το σφράγισμα του αντιχρίστου; Μόνο εσωτερικού τύπου και διαθέσεως; Δεν θα το λάβει τότε στο δεξί χέρι και στο μέτωπο και θα ελέγχεται αν το έχει κανείς ίνα μην μπορεί να πωλήσει και αγοράσει;  Λάθος η Αποκάλυψη και οι Άγιοι ανα τούς Αιώνες; 

Και καλείται να μας απαντήσει ο αγαπημένος μας Επίσκοπος, το Πότε μας λέγει Αλήθεια. 

Άγιοι Επίσκοποι του Θεού, Πατέρες και Αδελφοί, Έχουμε Ευθύνη! 

Έχουμε ευθύνη διότι λάβαμε πληροφόρηση απο τούς Αγίους: για μια Παγκόσμια κυβέρνηση, για μια Πανθρησκεία, για το σημάδι και αριθμό του αντιχρίστου που όλοι θα το βαστάζουν στο χέρι τούς καθημερινά, πρίν την εμφάνιση του.. (όπως σήμερα δηλαδή), λάβαμε πληροφόρηση χρόνους πίσω πως έρχεται ''επιδημία''... 

Λάβαμε πληροφόρηση πως: ''Όλοι είναι εναντίον µας: η επιστήμη και η πολιτική'', λάβαμε πληροφόρηση πως θα έρθει ενα εμβόλιο ''υποχρεωτικό'', πως ''Συνιστάτε η αποφυγή κάθε είδους εμβολιασμού''. Πως ''Όσοι δεν εμβολιαστούν θα ''απομονώνονται''...'' και πως με χημικά μέσα μας θα παραλύει ο νούς και η βούληση μας... (εμβόλια mRNA μετάλλαξης DNA).

Και το πιο βαρύ απο ολα. Έχουμε πληροφορία απο τον Ίδιο τον Θεάνθρωπο Χριστό, όπως Αυτός επιθυμεί: “Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν”.

Είτε λοιπόν κάποιος επιθυμεί να λάβει υπόψην του, τα οσα άγιες και χαρισματικές μορφές της Ορθοδοξίας, μας παρέθεσαν ανα τούς αιώνες, εξ αρχαίων χρόνων μέχρι και σήμερα, πρός πληροφορία και φύλαξη της ψυχής μας, είτε πάλι δεν επιθυμεί, ενα είναι το κρίσιμο: 

Δεν μπορεί  κανείς πνευματικά Ορθόδοξος, να τοποθετείτε αντίθετα του αυτεξούσιου του ανθρώπου, ως έλαβε, άνωθεν δωρέα του Τριαδικού Θεού.

Kαι να συντάσσεται με αυτό το σύστημα, και τον επιβαλλόμενο-υποχρεωτικό εμβολιασμό, με προιόντα απο ''θεραπευτικές διακοπές κυήσεως'' (άλλη φρικτή πλάνη αυτή) η έκτρωση απο φόνος δηλαδή, έγινε ''θεραπευτικός φόνος'',  ως μόνη λύση, και την απόκρυψη και στέρηση άλλων φαρμάκων, και επίμονα μάλιστα να μας το προβάλει, όλον αυτό τον αντίχριστο συφερτό, και να προσπαθεί να μας το παρουσιάσει μάλιστα και ως ''Θεάρεστο και επιθυμητό απο τον Θεό''...

Μου έρχονται τώρα στο νου τα λόγια ενός μεγάλου Πατέρα και Θεολόγου της Εκκλησίας: 

«Αφαίρεσε το αυτεξούσιο απο τον άνθρωπο και τότε παύεις να έχεις άνθρωπο...» ~ Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας

Ιδιαιτέρως ενθυμούμαι απο μελέτης τα εξής: 1) ''Ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής παρατηρεί ότι εάν το φυσικό είναι και αναγκασμένο, και ο Θεός είναι κατά φύση Θεός, κατά φύση αγαθός και κατά φύση δημιουργός, τότε ο Θεός θα είναι και κατ' ανάγκη Θεός και αγαθός και δημιουργός, πράγμα που είναι βλάσφημο και να το σκεφθή κανείς...''

2) Είναι προφανές ότι οι Πατέρες δεν αναφέρονται στην «ελευθερία του Θεού από την θεότητά Του», με την «δυνατότητά Του να ενανθρωπίζει», αφού ο Χριστός, γενόμενος άνθρωπος, δεν εξίσταται της θείας φύσεώς Του, «τών οικείων».

Δηλαδή οι άγιοι Πατέρες δεν προσδιορίζουν την ελευθερία ως δυνατότητα εκστάσεως από την θεία φύση, αλλά κάνουν λόγο για την επάνοδο του ανθρώπου στην αρχαία ελευθερία, που είναι η κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό. Και σε άλλα σημεία της διδασκαλίας του ο άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής κάνει λόγο για την ελευθερία όχι ως δικαίωμα ή δυνατότητα επιλογής, αλλά ως αναμαρτησία, ως ελευθερία από τα πάθη.


Αντί λοιπόν ο αγαπητός μας Επίσκοπος να παραμείνει Επόμενος Των Αγίων Πατέρων όπως και δίδασκε τόσα χρόνια, και να μην δέχεται ''θεραπευτικές εκτρώσεις'' και κατάργηση του αυτεξούσιου του ανθρώπου, και καταπάτηση της Ορθόδοξης και πραγματικής εν Χριστώ Ελευθερίας του προσώπου, της αποχής απο την αμαρτία... 

Αντί λοιπόν ο αγαπητός Επίσκοπος της Ναυπάκτου, να μας εξηγήσει περί τίνος... Τι ''παγκόσμια κυβέρνηση'' μας λένε όλοι αυτοί, και δημιουργία ''ψηφιακῶν ταυτοτήτων'', και πίεση αυταρχική περί αποδοχής εμβολιασμών δια της βίας, και όλων αυτών που προβάλουν;

Ολο αυτό το σύστημα και οτι προβάλει ως ''λύση'' στα προβλήματα της ανθρωπότητας, είναι ενάντια στόν Χριστό και τον άνθρωπο. 

Αυτά δεν είναι λόγια δικά μου. Είναι λόγια του Αγίου Πνεύματος. Είναι επι του Συνόλου των Αγίων διδασκαλία περί των Εσχάτων.

Aντί για αυτά λοιπόν, τις θεόπνευστες ερμηνείες Αγίων, ο Επίσκοπος Ναυπάκτου, μας προβάλει ως σπουδαίον τις πεποιθήσεις μιάς Παγκόσμιας Ελίτ, που φασιστικό το τρόπο αυτή μας επιβάλει, στο σύνολο της ανθρωπότητας, που δικαίως αντιδρά, (όσοι εξ ημών), παγκοσμίως στόν υγειονομικό φασισμό.

Μια παγκόσμια ελίτ, την οποία ο επίσκοπος Ναυπάκτου ακολουθεί σχεδόν τυφλά, μην έχοντας την διάκριση να δει πως πρόκειται για τούς σύγχρονους προδρόμους του αντιχρίστου επι γης.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΝΑ πως, αυτό που κάποτε περιέγραφε σε παλαιό κείμενο του ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, με θέμα τούς διαλόγους με τούς καθολικούς,  στο οποίο παρουσίασε με πολύ λεπτότητα πως είναι υπέρ των διαλόγων εφόσον δεν υπάρχει αλλοίωση της Ορθόδοξης θεολογίας, και υποχωρήσεις σε θέματα πίστεως, και γράφει στο τέλος του κειμένου, πως:

''Στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλει ο πάπας..'' 

Εκφράζοντας σοβαρές ανησυχίες και φόβους του, για τις πιέσεις και την επιρροή που ασκεί με πολλούς τρόπους ο πάπας  Ρώμης.  (2) και (Eδω)

Και να πως, σήμερα, έφτασε να υποκύψει ο ίδιος ο Επίσκοπος σε αυτό που φοβόταν. Να συμφωνεί με τον πάπα και τούς ομοίους του. 

Και είναι πράγματι λυπηρό..., μάλλον δε τραγικό, εκείνος που υπερασπιζόταν τον ακριβή τρόπο διακρίσεως των προδρόμων του αντιχρίστου επι γης σε κάθε εποχή,  την ενεργοποίηση του χρίσματος στήν καρδιά, την πληροφορία απο την λειτουργία της νοεράς προσευχής...

Εκείνος που μας δίδασκε πως το θεολογείν ασφαλώς και απλανώς,  βρίσκεται το ελάχιστον στίς ελλάμψεις του Ακτίστου φωτός, καθώς μας αναλύει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος...

Σήμερα, να αγνοεί και να παραθεωρεί τούς λόγους των Αγίων όπως μας παρέδωσαν, και όπως λάβαμε μια ελάχιστην γνώση τούς άνωθεν εντός του κειμένου, μη αποδεχόμενος ουσιαστικά την διάκριση τούς, και την πνευματική τούς κατάσταση, ή οποία είναι αυτή ακριβώς που μας πρόβαλε επι σειρά δεκαετιών ο ίδιος ο Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Και καλείται να μας απαντήσει, ως κατ εξοχήν αρμόδιος, ως Επίσκοπος του Χριστού και να ονοματίσει ποιοί είναι σήμερα οι προδρόμοι του αντιχρίστου επι γής. 

Καθώς ομολογεί πως σε κάθε εποχή υπάρχουν, εμείς αυτούς βλέπουμε. 

Και αν σφάλλουμε κάπου ως αμαρτωλοί και άσωτοι που είμαστε, να μας διορθώσει. 

Η σύνταξη του κειμένου έγινε με βάση την εμπειρική θεολογία, ως μόνη αληθής, συμφώνως με τούς Αγίους, καθώς δίδασκε ολα αυτά τα χρόνια ο αγαπημένος Επίσκοπος της Ναυπάκτου, με συμβουλή και συμβολή αδελφών, εις επίγνωση κυκλικής νοεράς προσευχής, καθώς στη γεύση της ευθείας, είς μόνη αυτή την περίπτωση επίγνωσης εισχωρεί η πλάνη, και της επίγνωσης εμπειρίας τελιωτικής χάριτος, και της ελλάμψεως του φωτός υπο το φως της ημέρας νοουμένης...

Καθώς το φως της Μεταμορφώσεως εβρισκόμενο και βιούμενο πλήρως αισθητό εντός του νοός του ανθρώπου, εξέρχεται μέσα απο το πρόσωπο, και γίνεται ορατόν δια των φυσικών οφθαλμών του, σε αντιπαράθεση με το φως του ήλιου... 

Ο έχων επίγνωση Αποστολικής κλήσεως, της θείας ελλάμψεως βιούμενης εμπειρίας, μπορεί να αναγνωρίζει την γνησιότητα του λόγου, ο μη έχων την εμπειρία της πνευματικής χειροτονίας επισκόπου κατά την τάξη Μελχισεδέκ, δεν μπορεί να κατανοήσει τα γραφόμενα και τον ακριβή τρόπο βιώσεως της ροής εντός του νοός, και της μυστικής αισθήσεως του σώματος, και της χρονικής διάρκειας, και περί τίνος γεγονότων ακολουθούν...

όπως μου επαρεδόθη υπο πνευματικού πατρός της εμπειρίας των τριών τάξεων της χάριτος, ο οποίος είναι  απόλυτα σύμφωνος με τα γραφόμενα, και καθολικά σύμφωνος με τούς Αγίους, πως σήμερα ζούμε Έσχατους καιρούς, και βλέπουμε ξεκάθαρα την προετοιμασία για τον ερχομό του αντιχρίστου, με την ιδιαίτερη επιβολή του βαστάζειν ανα χείρας, του σημείου του  σφραγίσματος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα...  

Προσωπικά τώρα δεν γνωρίζω απο αυτές τις καταστάσεις,  είμαι πράγματι ανάξιος να μεταφέρω τέτοιες εμπειρίες... αντιλαμβάνομαι όμως οτι πράγματι είχε δίκαιο ο Ναυπάκτου Ιερόθεος όταν έλεγε συμφώνως με τούς Αγίους και Θεούμενους Πατέρες πως η Αλήθεια είναι στο Φωτισμό, στή Θεοπτία.

Έτσι παραμένω με αυτούς, παλαιούς και σύγχρονους, τούς εξετάζοντας τα σημεία υπο τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. 

Όπως είναι σήμερα ο Ιερομόναχος Σάββας ο Αγιορείτης απο την Κερασιά των Καυσοκαλυβίων, όπως είναι ο Ηγούμενος Φιλόθεος της Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους, όπως είναι ο Ιερομόναχος Ευθύμιος της Καψάλας, όπως είναι ο Άγιος Ηγούμενος Παρθένιος της Ι.Μονής Παύλου του Αγίου Όρους, όπως είναι ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, όπως ο σεμνός Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ...

Όπως είναι ο χαρισματικός Γέροντας Γαβριήλ ο Αγιορείτης, όπως είναι ακολούθως ο π. Πέτρος Χίρς, ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος, ο π. Θεόδωρος Ζήσης. Όπως είναι ο ταπεινός και απλούς Λευίτης της χάριτος π. Γαβριήλ, όπως είναι ο ''άγνωστος'' και ασκητικός παπα-Ανδρέας, όπως είναι ο αφανής και μυστικός θεολόγος του Θεού, π. Παναγιώτης....

όπως είναι πολλοί σύγχρονοι αδελφοί και πατέρες, καλόγεροι και μοναχές σε μοναστήρια, απλοϊκοί και ταπεινοί παπάδες που δεν τούς ξέρει ''ούτε η μάνα τούς'' εξ απόψεως διασημότητας, τούς γνωρίζει όμως ο Θεός που επιτρέπει να ''βλέπουν'' την κατάσταση των πιστών εν ωρα θείας κοινωνίας. (στήν πόλη των Πατρών έχουμε τουλάχιστον τρείς!)

όπως είναι η κυρά εκείνη εις τα αθηνάς, νοικοκυρά και μάνα δυο μικρών κουτσούβελων, ακούσα όμως την ευχή επι 18μηνο αυτοενεργούμενη να προφέρεται εντός της καρδίας της. Όπως είναι ο άγνωστος ντελιβεράς, που μοιράζει πιτόγυρα στην βροχή, γνωρίζοντας εμπειρικά την ευχή... όπως είναι εκείνος ο ψάλτης, ο μαθηματικός, που γνωρίζει φαίνεται τα μαθηματικά του Θεού καλύτερα απο πολλούς δεσποτάδες, όπως είναι εκείνος ο αποθηκάριος των σούπερ μάρκετ, που ζούσε άσωτα πολύ και μακρυά απο τον θεό,  αλλά μετανόησε και έλαβε δωρεά την ευχή...

όπως εκείνη η αδερφή η βορειοελλαδίτισσα, που είναι Αγία, αλλά κρύβεται απο τον κόσμο... όπως είναι άλλη αδερφή που ενω ζούσε πλήσιον της Εκκλησίας, ζούσε εν αμαρτία, έλαβε όμως και αυτή αφορμή μετανοίας, και ευχή εν την καρδία... όπως άλλος άσωτος υιός, ο λαβών την Αποστολική κλήση, όπως εννόησε την Παύλεια εμπειρία της φανερώσεως του Θεού ως φως, και ο ήλιος, ο ήλιος ευρέθη σκοτεινός κατά τούς Πατέρας της Εκκλησίας. Όπως άλλοι δε αδελφοί, ως γυμναστής και δάσκαλος, και μηχανικός, και συγγραφέας Ελεύθερος απο τον ''κόσμο'', και μάγειρας,  και ηθοποιός και καλλιτέχνης... 

Θέλετε να μάθετε τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Μα... δεν κάνει κανείς τούς το εμβόλιο. Διότι έχουν κοινή εμπειρία και πληροφορία της χάριτος, που έλεγε και ο παπα Γιάννης ο Ρωμανίδης, και δίδασκε και ο Ναυπάκτου Ιερόθεος.  

Και που ευχόμαστε ολόψυχα, αμήν να διδάξει  και πάλι εν φωτισμό και Αληθεία. 

Και παρακαλούμε θερμώς, να μην επιτρέψει, και να μην συνταχθεί αλλό, με όλους αυτούς που συμφωνούν μεταξύ τούς, ώστε: ''Στο τέλος να γίνη ό,τι θέλει ο Πάπας...''

Ο Θεός να χαρίζει φώτιση και σοφία. Εύχεστε...

Με πολύ αγάπη και πόνο εκ καρδίας ορμώμενος, στόν αγαπημένο μου Πνευματικό Διδάσκαλο, Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο Βλάχο.

*****
Y.Γ. ~ ''Θα σας πω κάτι φοβερό. Όταν ζούμε ως χριστιανοί στον κόσμο αυτό, πειθόμαστε ότι η σκέψη του κόσμου δεν συμπίπτει πουθενά με τον Χριστό. Και η πορεία της δικής μας σκέψεως δεν συμπίπτει καθόλου με τη σκέψη του κόσμου. Πρόσφατα διαβάσαμε στον Βίο του Μεγάλου Παχωμίου ότι...

όταν η μία ή η άλλη επιδημία αφαιρούσε πολλές ζωές μοναχών, αυτοί το θεωρούσαν ως συγκομιδή αγίων. Ενώ για άλλους αυτό αποτελεί συμφορά''. (...) Όσιος Σωφρόνιος τού Έσσεξ

Σημειώσεις

1) «Το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις». «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Αγίου Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου = «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη... Η λέξη εντριβής-του εντριβούς, («ὁδὸς ἐντριβής» — πολυχρησιμοποιημένη, πεπατημένη), σημαίνει κάτι που είναι συνηθισμένης, ή καθημερινής ίσως χρήσης. Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου (μία κάρτα, ή ενα smartphone ενα κινητό τηλ. έχει το σχήμα πλακιδίου) συνηθισμένης χρήσης.

Καθώς λέγει και ο Καθηγητής: ''Μας λέγουν ότι η πλάνη του "Χερσαίου Θηρίου" (Γρηγορίου Νύσσης, P.G. 45,1121) δηλαδή ο ψευδοπροφήτης θα αναγκάσει τους ανθρώπους να λάβουν χάραγμα - 666, το οποίο ονομάζουν "ψήφον" (Ανδρέου Καισαρείας P.G. 106, 340) .

Οι Άγιοι Ανδρέας και Αρέθας Επίσκοποι Καισαρείας, προφήτευσαν περί των εσχάτων χρόνων, ότι ο σατανάς θα δώσει στους ανθρώπους "ψήφον εντριβή". Ψήφος σημαίνει μικρό πλακίδιο (σαν τραπουλόχαρτο) με το οποίο εψήφιζαν γράφοντας πάνω σ' αυτό το όνομα του υποψηφίου της αρεσκείας των. Ο εντριβής - του εντριβούς, σημαίνει καθημερινής χρήσης. Ώστε "ψήφος εντριβής" κατά τους άγιους πατέρες σημαίνει μία πλακίτσα (σαν τραπουλόχαρτο) καθημερινής χρήσης...''

Απόσπασμα επιστολής - άρθρου του Σκαρτσιούνη Δημητρίου - Καθηγητή Θεολογίας στην Ελεύθερη Ώρα 10 Νοεμβρίου σελ.3

εντριβής
-ές (AM ἐντριβής, -ές)
1. έμπειρος, πεπειραμένος, εξασκημένος, ειδικός, δοκιμασμένος, δόκιμος (μτφ. από τα κράματα που έτριβαν πάνω στη λυδία λίθο, για να ελέγξουν την καθαρότητά τους σε χρυσό)
(α. «είναι εντριβής φιλόλογος» β. «πρὶν ἄν ἀρχαῑς τε καὶ νόμοισιν ἐντριβὴς φανῆ» — πριν αποδειχθεί έμπειρος, πριν δοκιμαστεί, Σοφ.)
2. (για δρόμο) πεπατημένος, πολύχρηστος («ὁδὸς ἐντριβής» — πολυχρησιμοποιημένη, πεπατημένη, Aππ.)
μσν.
συνηθισμένος.

2) Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, Οι σοβαρές ελλείψεις τού διαλόγου. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου: ''Τέλος, ο διάλογος αυτός είναι ατελέσφορος και φυσικά επικίνδυνος, γιατί στο τέλος θα γίνη ό,τι θέλει ο Πάπας με την δύναμη που κατέχει, την θέση την οποία έχει, ότι είναι διάδοχος κατευθείαν τού Αποστόλου Πέτρου και όχι τού προκατόχου του και υπέρκειται όλων τών Επισκόπων και αυτών τών Οικουμενικών Συνόδων, αλλά και την αδυναμία τών εκπροσώπων τών Ορθοδόξων Εκκλησιών να εκφρασθούν κατά τις αποφάσεις τών Οικουμενικών Συνόδων και την διδασκαλία τών αγίων Πατέρων τής Εκκλησίας, ιδιαιτέρως τού αγίου Γρηγορίου τού Παλαμά. Νομίζω ότι χωρίς γνώση τής θεολογίας τού αγίου Γρηγορίου τού Παλαμά, κορυφαίου Πατρός τής Εκκλησίας, δεν μπορεί να γίνη κανένας θεολογικός διάλογος. Και αυτό συνιστά το έλλειμμα τού θεολογικού διαλόγου τής Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους ετεροδόξους Χριστιανούς.'' Πηγή: Εκκλησιαστική Παρέμβασις Τεύχος 258, Ιανουαρίου 2018.

13 σχόλια:

  1. Εκπληκτική παρέμβαση! Ο Χριστός μας να σε ενισχύει και να σε φωτίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το βρήκατε ωφέλιμο αδέρφια, Δόξα το Θεό. Η αλήθεια δεν θα ήθελα ποτέ να χρειαζόταν να γράψω τέτοιο κείμενο. Ήταν ανάγκη όμως, έπρεπε να φανερωθεί η αλήθεια Του Χριστού, των Αγίων, η αλήθεια προηγούμενων Συνοδικών αποφάσεων, να αναδειχθεί η σύγχρονη απόκλιση Επισκόπων και Συνόδων απο την αγιοπνευματική παράδοση και εμπειρία. Ο Θεός να φωτίζει και να φυλάει μην πέσουμε καμιά ωρα και εμείς, ο Θεός να φυλάει.. Εύχεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είσαι καλά Δημήτρη! Ο Θεός να σου δίνει δύναμη, φώτιση και ταπείνωση να γράφεις. Προσωπικά το "Μια Βραδιά στην Έρημο του Αγίου Όρους" είναι το βιβλίο που με έφερε κοντά στην Εκκλησία, με ένα μυστικό τρόπο. Είναι περίλυπη η καρδιά για τον π. Ιερόθεο. Ευχόμαστε. Ευχόμαστε για όλους! Δύσκολες ημέρες, ο Θεός να δίνει την θέρμη Του στις καρδιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aδερφέ μου καλέ, πράγματι ο πόνος είναι πολύς, και για πολλά αγαπημένα πρόσωπα. Μου έρχονται τώρα στο μυαλό τα λόγια ενός Επισκόπου χειροτονημένου πνευματικά απο τον Ίδιο Τον Χριστό, του πατρός Αυγουστίνου...

      ''Τὸ κήρυγμα διχάζει. Ὅπου δὲν ἀκούγεται λόγος Θεοῦ, οἱ ἄνθρωποι μένουν ἀνενόχλητοι· μπορεῖ νὰ πηγαίνουν στὴν ἐκκλησία, ἀλλ᾽ ὅπως μπαίνουν ἔτσι καὶ βγαίνουν.

      Ὅπου ὅ­μως ἀκούγεται κήρυγμα ζωντανό, ῥιζοσπαστικό, ἐλεγκτικὸ τῶν ἀνθρωπίνων παθῶν, ἐ­λαττωμάτων καὶ κακιῶν, ἐκεῖ ὁ κόσμος ἀμέσως διχάζεται. Ἄλλοι δέχονται, ἄλλοι δὲν δέχονται· ἄλλοι εὐλογοῦν τὴν ὥρα ποὺ ἦρθε ὁ ἱεροκήρυκας, καὶ ἄλλοι τὴ βλαστημοῦν.

      Βλέπετε τὰ λόγια τοῦ Εὐαγγελίου; «Σχίσμα», λέει, «ἐγένετο». Ὅπου κήρυγμα, ὅπου κατήχη­σις, ὅπου ἐξομολόγησις, ὅπου ζωντανὴ Ἐκ­κλησία, ἐκεῖ διαίρεσις.
      Ἀλλ᾽ αὐτό δέν ἀποτελεῖ κατηγορία γι᾽ αὐτήν.

      Στὸ νεκροταφεῖο ὑπάρχει ἡσυχία, ἄκρα ἡσυχία· ὅπου ὑπάρχει ζωή, πνευματικὴ ζωή, ἐκεῖ οἱ ἄνθρωποι διχάζονται..''

      † ἐπίσκοπος Αὐγουστῖνος Καντιώτης

      Κατά Θεόν διχασμός λοιπόν εντός της Εκκλησίας, και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά οσο βαδίζουμε ολο και πιο πολύ στα Έσχατα.

      Εύχου και για τον άσωτο αδερφέ, εύχου να βρεθούμε άξιοι Χριστού και της αγάπης Του!

      Διαγραφή
    2. Από τον Papi



      Φωτογραφίες από το μνημόσυνο για τον γέροντα Αμβρόσιο που έγινε 27/11/2021 που πήγα και σας είπα τις μαρτυρίες: Συγκεκριμένα η μαρτυρία : Μετά το μνημόσυνο του γέροντα Αμβροσίου μας μίλησε ένας κύριος που είναι συνταξιούχος τώρα ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τον γέροντα (ο οποίος πήρε και ευλογία από την γερόντισσα για να μας μιλήσει από σεβασμό). Εκτός από άλλες μαρτυρίες και θαύματα μας είπε και για αυτά που περνάμε ότι είχαν την εξής συζήτηση με τον γέροντα : Γέροντας : "Θα κλείσουν τις εκκλησίες " ... "Μα πως γέροντα θα γίνει αυτό; Πως θα μπορέσουν; " ...Γέροντας : " Θα βρουν αυτοί τον τρόπο ". ... "Μα καλά γέροντα δεν θα αντιδράσει οι εκκλησία; " ... Ο Γέροντας ύψωσε το δεξί χέρι και βγάζει δύο δάχτυλα και λέει "Από τους παπάδες δύο θα διώξουν (δεν θυμάμαι τη λέξη, ίσως είπε θα τους βάλλουν πρόστιμα)... Και μετά σηκώνει το αριστερό χέρι και βγάζει 3 δάχτυλα και συνεχίζει "Και από τους Αρχιερείς δύο τρείς... " ... "Μετά θα σωπάσουν ΟΛΟΙ". Και συνέχισε "Μετά το κλείσιμο των εκκλησιών θα σας αλλάξουν τις ταυτότητες " . Ο κύριος αυτός είχε κάτι πρόβατα και ήθελε να τα σφάξει και ο γέροντας του λέει "Μην τα "χαλάσεις" τα ζώα." ... Μα γέροντα του λέει δεν τα μπορεί η γυναίκα μου και παραπονιέται. Και λέει ο γέροντας "Θα έρθουν δύσκολοι καιροί. Και θα βοηθήσεις και αλλούς και εσύ θα έχεις γεμάτο το τραπέζι σου".

      Διαγραφή
  4. Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση που με "καίει" πάρα πολύ καιρό : Που βρίσκουμε "πνευματικό οδηγό" ώστε να μην πλανηθούμε με την ευχή; Υπάρχουν στην Ελλαδίτσα μας "πνευματικοί οδηγοί" για κάποιους που διψάνε πολύ;
    Και δεν ρωτάω με τη λογική να βρούμε κάποιον "γέροντα" να μας πει το μέλλον. Αδιαφορώ για αυτό.
    Ξέρω πως δεν είναι ερώτηση που πρέπει να γίνει μέσω διαδικτύου όμως η αναζήτηση δεν θα σταματήσει για κάποιον που "διψάει". Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω προβάλει διάφορα κατά καιρούς περί του θέματος.. σχετικά:

      ''Υπάρχουν και σήμερα δάσκαλοι της νοεράς προσευχής, που ο καθείς μπορεί να αναζητήσει, ιδίως στο Άγιον Όρος που είναι τόπος κατεξοχήν εργασίας της ευχής ''Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με''. Εκεί θα διαπιστώσει πως η παράδοση έχει ρίζες αιώνων, γνώση και εμπειρία βιούμενη, και επαναλβανόμενη.

      Ορθότατα αναφέρει ο π. Ι. Ρωμανίδης: ''Οπότε η νοερά προσευχή δεν είναι μόνο προσευχή με λόγια, αλλά είναι και ψαλμωδία, ψαλμός δηλαδή. Ένα από αυτά τα παραδείγματα είναι εκείνο του Αγίου Ιωάννου του Κασσιανού, ο οποίος διδάσκει νοερά προσευχή με Ψαλμούς.''

      Απόδειξη αποτελεί η παραλλαγή της ευχής απο τον π. Εφραίμ, πνευματικό της Ι.Μ. Καρακάλλου ο οποίος την παραδίδει σε πνευματικά του τέκνα και εξασκούντες της νοεράς προσευχής. Ένας μικρός τύπος της παραλλαγής είναι ο εξείς: ''Ιησού Συγχώρησόν με, Ιησού θεράπευσόν με, Ιησού Χριστέ Σωτήρ μου, ως Θεός ελέησόν με..''

      Προτείνει την εκφώνηση με έμετρο ρυθμό τονίζοντας πως αυτός ο ''κυκλικός τρόπος'' ψαλμωδίας, βοηθά στήν σωστή λειτουργία της νοεράς ενέργειας στήν καρδιά (δηλαδή κυκλικώς περιστρεφόμενη, τότε η νοερά ενέργεια λειτουργεί ορθά). Δεν καταργείται φυσικά ο κλασικός τρόπος, αλλά ξεκουράζει η παραλλαγή και βοηθά πολύ τον εξασκούντα της νοεράς προσευχής.

      Άξιο αναφοράς πως κατά την παράδοση - εκφώνηση της άνωθεν παραλλαγής απο τον π. Εφραίμ εν ωρα εξομολόγησης σε προσκυνητή εξασκούντα της ευχής, ο πιστός ένιωσε την έλευση ενέργειας στή καρδιά. Θερμά ευχαριστώ στόν φίλο και αδελφό προσκυνητή για την μεταφορά της παραλλαγής της ευχής, και του περιστατικού πρός ωφέλεια αδελφών, και Δόξα Θεού.''

      To άνωθεν επίλογος απο Περί νοεράς προσευχής ~ Πρωτ. Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου (+) Πατερική Θεολογία

      Αν προσέξατε εντός του κειμένου κάνω αναφόρα σε πολλές πνευματικές μορφές της εποχής μας. Ανάλογα το μέρος που βρίσκεται, αν είστε κοντά. πχ. στόν Ιερ. Σάββα τον Αγιορείτη ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ( Ι.Μ. ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ), ή κοντά σε κάποιον άλλο πατέρα, θα έρθετε σε επαφή με έναν απο αυτούς, και εκείνος θα σας καθοδηγήσει σε πνευματική πορεία και ως πρός την προσευχή, την μετάνοια, και τον πνευματικό αγώνα, και ως πρός το θέμα του πνευματικού πατέρα.

      Αν με ρωτήσετε προσωπικά, θα σας πω πως φυσικά και υπάρχουν σήμερα οδηγοί της νοεράς προσευχής, αλλά μην περιμένετε να βγάλουν ''φωτεινές ταμπέλες'' τύπου εδω είμαστε έλατε!

      Το πιο σημαντικό είναι το εξείς, ο αγνός και αληθής πόθος να βρεί κανείς πνευματικό πατέρα της νοεράς προσευχής. Αν με πόνο ζητήσετε απο τον Θεο, να σας οδηγήσει σε έναν τέτοιο πνευματικό πατέρα, να γνωρίζεται πως οπωσδήποτε θα συμβεί! Και τότε θα δείτε πολλά με νεα μάτια...

      Είναι δε λόγος του Χριστού, ότι «ο ζητών ευρίσκει»! (Ματθ. 7,8).

      Ο Θεός μαζί σας! Εύχεστε!


      Διαγραφή
    2. Κύριε Ρόδη σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο με βοηθήσατε.
      Κάποιος φοιτητής κάποια στιγμή λέγοντας την ευχή δέχθηκε τη Θεία Ενέργεια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην καρδιά του. Ομως μη γνωρίζοντας ούτε πως να την κρατήσει ούτε αν είναι εκ Θεού ή όχι (καθώς ούτε ο πνευματικός του δεν είχε εμπειρία και δεν ήξερε) ... έχασε αυτό το υπέροχο δώρο του Θεού. Και πάλι έπεσε σε αμαρτίες.
      Η αξία ενός έμπειρου πνευματικού οδηγού είναι ανεκτίμητη. Πελαγώνουμε μόνοι μας σε άγνωστα νερά και βάθει. Ας μας λυπηθεί ο Κύριος εμάς τους ανθρώπους των εσχάτων. Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με.

      Διαγραφή
    3. Αν κάποιος επιθυμεί να εννοήσει πράγματα και καταστάσεις γύρω απο την εργασία της ευχής, πως να την καλλιεργήσει, τα σημάδια της χάριτος και της πλάνης, την εύρεση πνευματικού οδηγού, προτείνω να μελετήσει την ετικέτα που λέγει Νοερά προσευχή (80).

      Ο πολύς ο κόσμος διαβάζει πια απο το τηλ. και δεν βλέπει ολόκληρο το ιστολόγιο με τις δημοσιεύσεις δεξιά-αριστερά, ούτε τιε ετικέτες κλπ.

      Εκεί λοιπόν στήν πλήρη έκδοση ιστού που εμφανίζει στο κάτω μέρος αν διαβάζει απο κινητό, εμφανίζεται ολο το ιστολόγιο. Αριστερά στίς ετικέτες θα βρεί την ανάλογη που λέγει Νοερά προσευχή (80).

      Την αφήνω και εδω Νοερά προσευχή (80).

      Εκει θα βρεί πολλά διαμάντια... προτείνω επείσης το βιβλίο (κλίκ στο σύνδεσμο) Η νοερά άθλησις, Συλλογή διδασκαλιών των αγίων Πατέρων και πεπειραμένων ασκητών περί της προσευχής του Ιησού Χριστού

      Καλή πορεία, ο Θεός μαζί σου αδερφέ.

      Διαγραφή
  5. Ειναι το πιο εμπεριστατομενο κειμενο που εχω διαβασει ποτε περι εσχατων και αντιχριστου..αδερφε να σου δινει δυναμη ο Θεος.εκανες μια ομολογια πιστεως.οι Αγιοι δε λανθανουν γιατι δε μιλανε αυτοι αλλα το αγιο πνευμα μεσω αυτων..Στρατος,Αγρινιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aδελφέ να ήξερες πόσα σημαντικά και καίρια άφησα απέξω χάριν οικονομίας του μεγέθους του κειμένου...

      που πληροφορίες απο κατηχήσεις Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων, που απο Δαμασκηνός ο Στουδίτης. Λόγος κοινή φράσει, περί της συντελείας του κόσμου, και περί του Αντιχρίστου, και περί της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μεταφρασθείς εκ του Λόγου του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιππολύτου Πάπα Ρώμης.

      Που αναφορές απο τα κείμενα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου;

      Που αναφορές μεγάλης πνευματικής αξίας απο πολλούς οχι τόσο γνωστούς αγίους, με άφθαρτα λείψανα και θαυματουργία. Αρκετά απο αυτά όμως, πρώτα ο Θεός θα τα παρουσιάσω στήν πορεία ως αυτοτελή κείμενα δίνοντας τον ανάλογο τόνο στα καίρια σημεία που περιέχουν.

      Ο Θεός βοηθός και οδηγός. Εύχου και για με αδερφέ!

      Διαγραφή
  6. Μπράβο!! Συγχαρητήριά! Βοήθεια μς, κ καλή δύναμη σε όλους μς με υγεία. 🙏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θαυμασιο αρθρο,ολα αυτα μας εκφραζουν,ωφελιμοτατο,ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this