Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Καταγγελία Μητρ. Κερκύρας: Ναυπ. Ιερόθεος & Αρχ. Ιερώνυμος άλλαξαν τις αποφάσεις τις Ι. Συνόδου.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου, Ιερόθεος Ναυπάκτου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ΑΛΛΑΞΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Στην επιστολή του (εδω) ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Κερκύρας Νεκτάριος κάνει λόγο και για κατάλυση του συνοδικού συστήματος, σχετικά με την εγκύκλιο που εξέδωσε η ΔΙΣ αναφορικά με το άνοιγμα των ναών κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Για να ξαναδιαβάσουμε διότι μάλλον δεν καταλάβαμε τι έχει γίνει:

«Τέλος, ἐπειδή ἀναφερθήκατε στήν Ἱερά Σύνοδο καί τόν Μακαριώτατο θέλω νά σᾶς πῶ ὅτι αὐτό τό διάστημα ἔχουμε κατάλυση τοῦ συνοδικοῦ συστήματος.

Στήν ἀπόφαση ἡ ὁποία ἐλήφθη τήν 1η Ἀπριλίου στήν συνεδρίαση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου καί στήν ἐγκύκλιο πού μᾶς ἀπεστάλη μᾶς ἐνημέρωναν ὅτι οἱ ναοί θά εἶναι ἀνοιχτοί καθημερινά ἀπό τίς 11 τό πρωί ἕως τήν 1 τό μεσημέρι καί τήν Μεγάλη Παρασκευή ἀπό τήν 1 τό μεσημέρι ἕως τίς 5 τό ἀπόγευμα.

Ὁ ἐκπρόσωπος τύπου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, μέ τήν σύμφωνη γνώμη τοῦ Μακαριωτάτου, ὅπως ὁ ἴδιος ἐδήλωσε, χωρίς νά ἔχει τέτοιο δικαίωμα, καθώς θά ἔπρεπε νά ὑπάρξει νέα συνεδρίαση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, ἀκύρωσε αὐτήν τήν συνοδική ἀπόφαση καί ἔδωσε τήν δυνατότητα νά ὀνειδισθεῖ κλῆρος καί λαός γιά τήν πίστη του.»

Αὐτό μπορεῖ νά σᾶς διευκόλυνε, διότι ὁλοφάνερα εἴχατε χαράξει τήν γραμμή σας. Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὅμως ἐτρώθη καί αὐτό δέν νομίζω ὅτι πρέπει νά μείνει χωρίς θεραπεία...» 

Ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Νεκτάριος αναφέρει την αλήθεια: Έχουμε πράγματι κατάλυση του Συνοδικού συστήματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Εισαγωγή ''Παπικού πρωτείου'' στήν Ορθοδοξία.

Και με την απροκάλυπτη συμμετοχή μάλιστα του Ναυπάκτου Ιερόθεου, που ακυρώνει στήν πράξη τα τόσα χρόνια θεολογικής του διδασκαλίας περί ακρίβιας στήν Ορθοδοξία και διαφύλαξη της αλήθειας των Αγίων Πατέρων κλπ. 

Γιαυτό πάντα έχουμε οδηγό τούς Αγίους, και τι φρονεί το σύνολο των Θεούμενων Πατέρων της Εκκλησίας. Και καλό είναι να τα εξετάζουμε ξανά τα λόγια των Αγίων, για να μην πλανηθούμε σε αυτούς τούς έσχατους καιρούς...

''Ἄν στήν Ἐκκλησία δέν λειτουργῆ σωστά ἡ Σύνοδος τότε, ἐνῶ μιλοῦμε γιά ὀρθόδοξο πνεῦμα, ἔχουμε παπικό! Δέν μπορεῖ ὁ ἀρχιεπίσκοπος ἤ ἕνας ἡγούμενος νά κάνη ὅ,τι θέλει...''~ Άγιος Παΐσιος Ἁγιορείτης (εδω)

Εύχομαι όσοι έχουν απομείνει με Ορθόδοξο φρόνημα, όλοι μαζί, κλήρος και λαός, να ομολογήσουν μαζί με τον Μητρ. Κερκύρας τις ανορθόδοξες πρακτικές και παραβάσεις, και να επιδιώξουν τα προβλεπόμενα για την επαναφορά στήν ορθοπραξία, πρώτα-πρώτα με εκλογή ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Αρχιεπισκόπου. 

Χριστός Ανέστη! Εύχεστε...

Συγγραφή κειμένου & σύνταξη Δημήτρης Ρόδης
Πηγές:  aktines.blogspot.com & ελεύθερο διαδίκτυο
________________________________________________

3 σχόλια:

 1. Αξιότιμε κ. Ρόδη.
  Στο άρθρο σας πιο πάνω διαβάσαμε :
  Ὁ ἐκπρόσωπος τύπου τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, μέ τήν σύμφωνη γνώμη τοῦ Μακαριωτάτου, ὅπως ὁ ἴδιος ἐδήλωσε, χωρίς νά ἔχει τέτοιο δικαίωμα, καθώς θά ἔπρεπε νά ὑπάρξει νέα συνεδρίαση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, ἀκύρωσε αὐτήν τήν συνοδική ἀπόφαση ...»

  Υπάρχει κάποιο έγγραφο που εστάλλει στις Ιερές Μητροπόλεις σύμφωνα με το οποίο οι ιερείς δεν πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες των εκκλησιών 2 ώρες μετά την πρωϊνή Θεία λειτουργία;
  Σας ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν γνωρίζω την ύπαρξη τέτοιου εγγράφου. Γνωρίζω μόνο την δια τηλεβοής και δια τηλεοράσεως επιβολή της απόφασης για το κλείσιμο των Εκκλησιών.

   Υπενθυμίζω σχετικά: ''Κλειδωμένοι θα παραμείνουν όλοι οι Ιεροί Ναοί της χώρας στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπως τόνισε πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξή του στο Mega ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος.

   Όπως είπε ο μητροπολίτης η εκκλησία θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του κορονοϊού και οι υπεύθυνοι του κάθε ναου, δηλαδή οι ιερείς, θα κλειδώσουν τις θύρες των ναών προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιοι πιστοί να προσπαθήσουν να μπουν στις εκκλησίες παρά την απαγόρευση.

   «Σεβόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης και θα την εφαρμόσουμε στο ακέραιο. Κανείς πιστός δεν πρόκειται να μπει στους ιερούς Ναούς. Τους καλούμε να προσευχηθούν στα σπίτια τους. Οι ιερείς θα είναι οι υπεύθυνοι για να τηρηθεί αυτό και αυτό που θα κάνουν είναι να κλειδώσουν τους Ναούς για να μην μπορεί να μπει κανείς» τόνισε και συμπλήρωσε: «Διακρίνω μια τάση προς τον ψευτοπαλικαρισμό το τελευταίο διάστημα...»

   https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6176241/mitropolitis-naypaktoy-kleidomenoi-oi-ieroi-naoi-ti-megali-evdomada?fbclid=IwAR1tnJA6zv2xFWJjqaBusnJXzQhYEzLvqPAlonsX0657OeB7qEyGuuJ33ZE

   Έτσι φτάσαμε στο κλείσιμο ναών απο την αστυνομία και πρόστιμα σε Ιερείς που είχαν το ιερό σθένος να ανοίγουν πρός ανακούφιση των πονεμένων ανθρώπων. Την ανακοίνωση λοιπόν του Ναυπάκτου την περιφρούρισε άριστα το κράτος της νέας εποχής, για πια έγγραφα λοιπόν μιλούμε όταν ομιλούν τα γεγγονότα; Σας ευχαριστώ θερμά, Χριστός Ανέστη.

   Διαγραφή
 2. Σας ευχαριστώ για την απάντηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this