Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μανώλης Γλέζος: Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας βλαστημεί.

 
Μανώλης Γλέζος: Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας βλαστημεί.
 
«Αυτές είναι οι συνέπειες της διαστρέβλωσης της ουσίας του Συντάγματος που δίδουν το έδαφος για να αναπτύσσεται το δέντρο της διαπλοκής» είπε στο ραδιόφωνο του Αlpha ο Μανώλης Γλέζος για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Αγνοούν την πραγματικότητα και η πραγματικότητα θα τους ανατρέψει», πρόσθεσε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιανού χαλάω το κέφι. Την αλήθεια υπερασπίζομαι. Σε λίγο θα πουν απαγορεύουμε την έκδοση εφημερίδων γιατί έτσι το κράτος αποφασίζει. Εγώ έχω ζητήσει συγγνώμη στον ελληνικό λαό που έδωσα εμπιστοσύνη εκεί που δεν έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γλέζος διερωτήθηκε: 
 
Ποιος είναι αυτός που δίνει άδειες; Το Σύνταγμα άρθρο 1 παράγραφος 2 μιλάει για “λαϊκή κυριαρχία”. Άρα δεν δίνει κανείς άδεια...
 
Είναι αυτόνομο το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου είτε έντυπα είτε με το ραδιόφωνο είτε με την τηλεόραση. Επειδή υπάρχει ''πρόβλημα'' συχνοτήτων… Οι συχνότητες είναι τέσσερις; Ποιος τεχνικός θα πει ότι είναι τέσσερις. Όταν υποδιαιρούμε το 100 σε 100 μονάδες και η κάθε μονάδα έχει 10 συχνότητες καταλαβαίνετε ότι ο αριθμός των συχνοτήτων είναι πολύ μεγάλος. Το θέμα ποιος δίδει την άδεια.

Ο κ. Γλέζος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την Εκκλησία, λέγοντας:

Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλαστημεί.
 
Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών και της Αττικής, κάλεσε τους δημάρχους, τις αρχές και τους περιφερειάρχες να έρθουν στους Αμπελοκήπους για να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η «Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους».
 
Αυτή ήταν η πρώτη αντίσταση την ημέρα της κατοχής της Αθήνας από τα γερμανικά στρατεύματα. 
 
Ο ίδιος αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου και όταν τον κάλεσαν (οι Γερμανοί) να τελέσει δοξολογία για την κατοχή της Ελλάδος στους Γερμανούς αρνήθηκε. Γι’ αυτό τότε η Ιερά Σύνοδος δέχτηκε και ήρθε στην θέση του ο Δαμασκηνός που έπαιξε τη γνωστή βυζαντινή πολιτική.
 
Η πρώτη αντίσταση στην Ελλάδα έγινε από την Εκκλησία.
 
Είναι να κλαίει και να γελάει κανείς με αυτά που λέει ο κ. Φίλης... 
 
Μανώλης Γλέζος
______________________________________________________
 
27 Απριλίου 1941, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος, αρνούμενος να συμμετάσχει στην συμβολική παράδοση της πόλεως των Αθηνών στους Γερμανούς κατακτητές δήλωνε με λεβεντιά:

Ο αρχηγός της Εκκλησίας δεν παραδίδει την πρωτεύουσα της πατρίδας του εις ουδένα ξένον.

Ο αρχηγός της Εκκλησίας ένα καθήκον έχει: να φροντίσει διά την απελευθέρωσιν αυτής . . .
 
 
Αιωνία του η μνήμη.
___________________________
 
Πηγή: arpati.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this