Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Γιόγκα: φοράς Σταυρό; να τον βγάλεις αμέσως, άκουσες;

                                                                               
Γιόγκα: Aληθινά περιστατικά. ~ Φοράς Σταυρό; 
να τον βγάλεις αμέσως δε μπορώ να συγκεντρωθώ, άκουσες;

Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου

Αγαπητοί μου, θα μοιραστώ δύο περιστατικά μαζί σας σε σχολές Yoga, με την άδεια των δύο πνευματικών μου παιδιών που μου τα διηγήθηκαν χωρίς να σχολιάσω κάτι περαιτέρω.

1ο περιστατικό στην Αθήνα

Ο εκπαιδευτής κατευθύνεται αγριεμένος προς το πνευματικό μου παιδί και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

- Φοράς Σταυρό;

Σοκαρισμένο το κορίτσι απαντά:

-Πώς το ξέρετε; (τον φορούσε απο μέσα)

-Είπα, φοράς Σταυρό;

-Ναί, φοράω!

- Να τον βγάλεις αμέσως, δε μπορώ να συγκεντρωθώ, άκουσες;

Το κορίτσι σοκαρισμένο και στενοχωρημένο αποχώρησε απο τη σχολή...


Αποτέλεσμα εικόνας για γιογκα


2ο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

Η εκπαιδεύτρια κατευθύνεται προς το μαθητή και με απόλυτο τρόπο...
του βγάζει με το ζόρι κομποσκοίνι που φόραγε στο χέρι, λέγοντάς του οτι δε μπορεί να συγκεντρωθεί και οτι δε μπορεί να φοράει τέτοια πράγματα στο μάθημα...


Πρωτ. Γεώργιος Χριστοδούλου
_________________________________

{Πήγα ένα βράδυ στο νεκροταφείο και εφάρμοσα αυτά που είχα μάθει.όταν ήρθαν τα πνεύματα, δεν μπορούσα να τ' αντιμετωπίσω, και τα έστρεψα σε μια μαθήτρια μου που την κατέλαβαν. Βασανίστηκε πολύ και τελικά πέθανε. Αλήθεια εσείς θα τον εμπιστευόσασταν μετά απ΄ αυτό; }
                                                                                   
 

13 σχόλια:

  1. Η γιόγκα μπορεί να προκαλέσει οράματα ή παραισθήσεις, κατάθλιψη, νευρικό κλονισμό ή σκέψεις αυτοκτονίας. Είναι μία μαγική τεχνική με την οποία αδειάζει ο νούς ώστε να έρθει σε επαφή με τα πνεύματα.
    Στο κουνταλινι γιόγκα ένα νοητό φίδι (δαίμονας) ανεβαίνει την σπονδυλική στήλη και προσπαθεί να φωλιάσει στον εγκέφαλο.
    Στην ορθόδοξη νοερά προσευχή, η προσευχή κατεβαίνει από τον νου στην καρδιά και διώχνει τον δράκοντα που βρίσκεται γύρω από την καρδιά.
    http://www.livestrong.com/article/317190-negative-impact-of-kundalini-yoga/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα καταλαβαίνω ευχαριστούμε κύριε Δημήτρη
      Τα λέτε έτσι που είναι κατανοητά

      Διαγραφή
  2. Αυτο που γραφεται ειναι ανακριβεια. Κανω γιογκα πολυ καιρό κ κανείς γιογκι δάσκαλος δεν μου ζητησε ΠΟΤΕ να βγάλω τον σταυρό μου ή υπαινίχθηκε ποτέ κάτι σχετικό με την πίστη κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. πως θα το καταλαβεις εφοσον εισαι υπο την επειρια,σε αφηνει αυτος, για κανε να φυγεις.

      Διαγραφή
    2. Έκανα κι εγώ γιόγκα και διάφορα τέτοια και τώρα μακριά. Σωστά τα λέει φέρνει κατάθλιψη και παραισθήσεις πραγματικά. Το ξέρω γιατί το έπαθα.ειδικα μετά από γιογκες θέλει κοντά στη εκκλησία με τα μυστήρια

      Διαγραφή
  3. Aγαπητή AGAPI, κάτι που δεν έγινε σε εσάς δεν πάει να πει πως δεν υπάρχει, και πως δεν έχει συμβεί. Η γιόγκα έχει στάδια... στήν αρχή παρουσιάζετε απλά ως άσκηση-μέθοδος χαλάρωσης και ''αυτοβελτίωσης''. Θα σας πρότεινα ενα βιβλίο, το ''Οι γκουρού, ο νέος, και ο γέροντας Παίσιος''. Είναι η αληθινή ιστορία ενός αναζητητή της αλήθειας, και θα σας καλύψει σε ολα τα επίπεδα, είτε αρχαρίου ασκούμενου της γιόγκα, είτε πιο προχωρημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι το κανετε αυτο Ειμαι στους κυκλους ...η μαλλον ημουν.... απο το 1990 μεχρι και πριν καποια λιγα χρονια Εφυγα διοτι δεν τα βρηκα με καποιον συντονιστη Εχω επισης κανει γιογκα για περιπου ενα χρονο Υπηρξα στους γνωστικους για δυο τουλαχιστον δεκαετιες Τετοια περιστατικα με δρακους δεν ειδα ποτε Δε θα απετρεπα κανεναν να παει οπουδηποτε απο τα μερη που ανεφερα Θα απετρεπα ομως ολους να μπλεξουν με οποιονδηποτε φανατικο... ασχετο ...και ακολουθο οπουδηποτε και αν ανηκει Με λιγα λογια θα απετρεπα οποιονδηποτε να μπλεξει με βλακες Γιατι κυριοι αυτα τα παραπανω ειδη φυονται παντου Για την ακριβεια σπανια θα συναντησει κανεις ανθρωπους να παιρνουν την τυχη στα χερια τους Ολοι θελουν ακολουθους Οι περισσοτεροι...... συμπεριλαμβανομενου των εκκλησιαστικων κολπων....... θελουν να τους ακολουθουν οι ανθρωποι....Η μαλλον τα εχνη που λεν και στο χωριο μου Οποιος σηκωνει κεφαλι ... σκεπτεται.. η κρινει.. ανεξαρτητα απο τους αλλους.. και απο τα καθιερωμενα του το κοβουν Μηπως η εκκλησια ειναι αμεμπτη Ποια η εκπαιδευση που κανετε στο ποιμνιο σας για ολα τα φλεγοντα ζητηματα Παγκοσμιοποιηση πρωτιστως... διατροφη σεξουαλικοτητα πνευμα Ποια ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Ποια ;;;;;;;;;;;;;;;;;Και δεν λεω μονο για εσας αλλα για ολους Ολους ολους ολουςΟλοι θελετε ακολουθους για να τους υπνωτιζεται Βεβαια φωτεινες εξαιρεσεις θα συναντησει κανεις Αυτες δυστυχως ομως ειναι ελαχιστες Ανθρωποι που εκτος απο τον φανατισμο τους εχουν να δωσουν και γνωση Γνωση βιωματικη και οχι παππαγαλιες οπως στην συντριπτικη πλειοψηφια Και κατι ακοαμα Για να κατορθωσει κανεις κατι οσον αφορα το πνευμα πρεπει να ειναι και πνευματικος ανθρωπος Να αφιερωσει την υπαρξη του στο πνευμα Να μην σκεπτεται τπτ αλλο Και πνευματικοι ανθρωποι ειναι παλι ελαχιστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα λεγετε η Αληθεια, για να βοηθηθουν οι ανθρωποι.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε, μάλλον δεν έχετε ποτέ εξετάσει την ορθοδοξία. Επιτρεψατέ μου να να μιλήσω στήν γλώσσα σας. Δεν είμαι ''πρόβατο'', δεν ακουλουθώ τυφλά ταγούς. Αντίθετα είμαι αντινεοταξίτης και ενάντιος της τυφλής θρησκοληψίας.

    Εχω περάσει απο διαλογισμό, δωδεκάθεο, αλλά και απο το Άγιον Όρος. Εχω υπάρξει αμφισβητίας της δογματικής παράδοσης της Ορθοδοξίας. Εκ πείρας και βιωματικώς, και οχι φιλοσοφικώς, σας λέγω πως κάνουμε σφάλμα και λάθος που δεν ερευνούμε την Ορθοδοξία. Είδα, έζησα, και ομολογώ εκ πείρας προσωπικής.

    Η αλήθεια είναι στήν Ορθοδοξία. Είναι ολα αλήθεια, για τον Χριστό, τον διάβολο, την ψυχή, τούς Αποστόλους, τούς Αγίους, την Πεντηκοστή και την όραση του Ακτίστου φωτός, την νοερά προσευχή, και την λειτουργία της καρδιάς συντονισμένης με τήν ενέργεια του Αγίου Πνέυματος.

    Το να λέτε τι ''εκπαίδευση'' κάνει ή κάνουμε και ακολουθούμε ως χριστιανοί, σε θέματα παγκοσμιοποίησης, διατροφής, σεξουαλικότητας και πνεύματος, είναι τουλάχιστον αστείο. Υπάρχει παράδοση εμπειρική, βιούμενη, προφορική και γραπτή που μεταφέρετε απο γενιά σε γενιά εδω και 2.000 χρόνια...

    Αν ρίξετε μια ματιά στό μπλόγκ απο pc, θα βρείτε δεξιά και αριστερά, θέμματα που δείνουν άμεσα απαντήσεις. Εύχομαι να ερευνήσετε την ορθοδοξία, και δε την αγιορείτικη παράδοση, να μείνετε μαζί με ασκητές στήν έρημο του Αγίου Όρους, και να γευθείτε την εμπειρία της νοεράς προσευχής δίπλα σε αυτούς. Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδελφέ μου είμαι πρώην θεοσοφιστης ,φορούσα και εγώ σταυρό,Τον οποίο συνέχεια έχανα λες και κάτι δεν τον ήθελε πάνω μου ,Ο σταυρος που φοράνε παίρνει ισχύ από την πίστη που έχουμε,Όλα αυτά που γράφει στο άρθρο τα βίωσα έφτασα λίγο πριν την τρέλα ή "κουνταλινι " ανέβαινε πάνω μου σαν φίδι στον διαλογισμό στον εγκέφαλο ένοιωθα το απόλυτο κενό,ευτυχώς ο πραγματικός Θεός με λυπήθηκε και ξέφυγα σώθηκα στην Εκκλησία του Χριστού και μετά από ένα χρόνο σχεδόν προσπάθεια συνεχίζω το γλυκό και ατελευτητο ταξίδι προς τον Θεό Με αγάπη Εν Χριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this