Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Πῶς θά ζήσουμε μέσα στόν σύγχρονο διωγμό τῆς Ὀρθοδοξίας


Συνομιλία Πατέρα  Πέτρου Heers με τον Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτη για τόν σύγχρονο διωγμό τῆς Ὀρθοδοξίας


''Εν ονόματι της αγάπης, μας λένε: "Μην προσκυνάτε, μην κοινωνάτε με τον παραδοσιακό τρόπο ή μην φιλάτε το χέρι του ιερέως". Όμως η αγάπη προς τον πλησίον σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με την αγάπη προς τον Θεό. Και μόνο από αυτό μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι οδηγίες αυτές είναι εσφαλμένες.

Ο Χριστός μας έχει πει ότι αυτές οι δύο εντολές είναι μία. Δηλαδή όταν αγαπούμε τον Θεό, αγαπούμε και τον πλησίον. Προηγείται η εντολή της αγάπης προς τον Θεό και μετά ακολουθεί η αγάπη προς τον πλησίον. Έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, όταν λατρεύουμε ή όταν προσκυνούμε τον Θεό, να βλάψουμε τον πλησίον.

Οπότε όλα αυτά που μας λένε είναι ανεδαφικά και αντι-ευαγγελικά. Γιατί μας λένε να ακυρώσουμε την πρώτη εντολή εν ονόματι της δευτέρας. Και την ακυρώνουμε με το να μην πάμε στην εκκλησία και να μην κοινωνούμε...'' ~ Απόσπασμα απο την ομιλία, διαβάστε σε γραπτό κείμενο την συνομιλία των πατέρων στο αδελφό ιστολόγιο της κυρα Λαμπρινιώς, Λόγος φωτός.

Δείτε και σχετικά: 

1 σχόλιο:

  1. Συνομιλία Πατέρα Πέτρου Heers με τον Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτη για τόν σύγχρονο διωγμό τῆς Ὀρθοδοξίας... http://amfoterodexios.blogspot.com/2020/05/blog-post_53.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this