Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Φτηνό φάρμακο (Ιβερμεκτίνη) διώχνει τον κίνδυνο θανάτου και σώζει ζωές

«Η ιβερµεκτίνη χτυπάει µέσα σε 48 ώρες τον κορωνοϊό, εξαλείφοντας τον γενετικό του υλικό και καθιστώντας τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί θετικοί, µη µεταδοτικούς»
 ~ ∆ρ. Κάιλι Ουαγκσταφ, Πανεπιστήµιο Monash, Αυστραλία

Κορωνοϊός: Φτηνό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 80% !
(Σχόλιο Π. κοινωνίας: Στην Ελλάδα κυκλοφορεί με το όνομα Σκαμπαλ – SCABALL. Η Ιβερμεκτίνη έχει ελάχιστες παρενέργειες και θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα φάρμακα στον κόσμο.)

Κατά την διάρκεια πολλαπλών πειραμάτων διαπιστώθηκε ότι μία μόνο δόση ιβερμεκτίνης μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2 σε κυτταροκαλλιέργεια μέσα σε λίγες ώρες, σε 24 ώρες να υπάρξει σημαντική μείωση και εντός 48 ωρών να σημειωθεί πλήρη εξάλειψη όλων των γενετικών υλικών του ιού!

Νέα μελέτη δείχνει πως η ιβερμεκτίνη (ivermectin), ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες θανάτου για ασθενείς με Covid και να μειώσει στο μισό το χρόνο ανάρρωσης.

Ένα φτηνό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τα παράσιτα, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid έως και 80%, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin), ένα φάρμακο που χορηγείται με ιατρική συνταγή για την αντιμετώπιση τύπων παρασιτικών λοιμώξεων και μπορεί να κοστίσει μόλις 1,5 λίρες για μια σειρά θεραπείας, βρέθηκε επίσης ότι μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο που χρειάστηκαν οι ασθενείς με Covid για να αναρρώσουν.

Ο Δρ Andrew Hill, ιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, ισχυρίστηκε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να είναι «καθοριστικό» στη μάχη κατά του ιού.

Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες εξέφρασαν δυσπιστία για το εύρημα, λέγοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα, ώστε η ιβερμεκτίνη (ivermectin) να χρησιμοποιηθεί ως πιθανή θεραπεία για την Covid-19. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμαναν ότι άλλα φάρμακα, όπως η υδροξυχλωροκίνη και η τοσιλιζουμάμπη, άφησαν υποσχέσεις στις πρώτες δοκιμές, ωστόσο αποδείχτηκε αργότερα πως δεν είχαν κανένα όφελος στη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι επιστήμονες που ερευνούν τη επίδραση του συγκεκριμένου φαρμάκου, πιστεύουν ότι πετυχαίνει την παράλυση του ιού SARS-CoV-2 και, «κατακλύζοντας το νευρικό σύστημα», αποτρέπει την αναπαραγωγή του.


11 δοκιμές του φαρμάκου

Σε διαφάνειες της έρευνας που δημοσιεύθηκαν πριν από την κυκλοφορία της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, οι επιστήμονες συνδύασαν αποτελέσματα από 11 δοκιμές του φαρμάκου που αφορούσαν περισσότερους από 1.400 ασθενείς.

Αυτές αποκάλυψαν πως μόνο οκτώ ασθενείς Covid-19 από τους 573 που έλαβαν το φάρμακο, πέθαναν, σε σύγκριση με τους 44 από τους 510 που έλαβαν placebo.

Ακόμη, ο χρόνος που χρειάστηκε για την απαλλαγή των ασθενών από τα συμπτώματα του ιού ήταν επίσης ταχύτερος όταν ελήφθη η ιβερμεκτίνη (ivermectin).

Συγκεκριμένα, σε μια δοκιμή που έγινε στην Αίγυπτο, 100 ασθενείς με ήπια συμπτώματα «εξάλειψαν» τον ιό μέσα σε πέντε ημέρες, κατά μέσο όρο, όταν έλαβαν το φάρμακο. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος ανάρρωσης ήταν 10 ημέρες για 100 ασθενείς που δεν έλαβαν το φάρμακο.

Επιπλέον, σε 100 ασθενείς που είχαν σοβαρά συμπτώματα, κατάφεραν να απαλλαχθούν από την Covid εντός έξι ημερών απο όταν έλαβαν το φάρμακο, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τις 12 ημέρες για τους 100 ασθενείς που δεν το έλαβαν.


Ιβερμεκτίνη: Εκπληκτικά αποτελέσματα από την «πειραματική» χρήση της

Δυο έρευνες που διεξήχθησαν στα μέσα του 2020 (στις ΗΠΑ και την Αυστραλία) αποδείκνυαν ότι η θεραπεία ασθενών από κορωνοϊό (SARS-CoV-2) με την ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι αποτελεσματική.

Σύμφωνα με την έρευνα, η θεραπεία ασθενών από κορωνοϊό (SARS-CoV-2) οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι ή σε κρίσιμη κατάσταση λόγω επιπλοκών στους πνεύμονες, με την ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) φαίνεται πως είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Eνώ σε εργαστηριακά πειράματα εξουδετερώνει πλήρως τον ιό σε 48 ώρες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δυο νέων ερευνών στις ΗΠΑ και την Αυστραλία που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα σε επιστημονικά περιοδικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα της νέας επιστημονικής έρευνας που διενεργούν ερευνητικές ομάδες από τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γιούτα των ΗΠΑ και θα δημοσιευτεί επίσημα στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, η χορήγηση ιβερμεκτίνης (ivermectin) μειώνει κατά 58,6% τα ποσοστά θνησιμότητας και διπλασιάζει τον αριθμό των ασθενών που αναρρώνουν σε διάστημα 2-8 ημερών σε σχέση με άλλες θεραπείες που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Ποσοστό θνησιμότητας

Σε δείγμα 1.970 ασθενών με γενικό ποσοστό θνησιμότητας 18,3% παρουσιάστηκαν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε 52 ασθενείς που χορηγήθηκε ιβερμεκτίνη (με συνιστώμενη δόση τα 150 mcg/kg) μετά την διασωλήνωσή τους, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές καταγράφηκε σημαντική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας καθώς και άλλων δεικτών κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους.

Το ποσοστό θνησιμότητας φαίνεται πως πέφτει στο 7,7% από 18,6% ενώ υπάρχει σημαντική μείωση τόσο στην διάρκεια νοσηλείας (30,57%) των ασθενών σε βαριά κατάσταση όσο και στην παραμονή τους στην εντατική (35%) σε σχέση με τους υπόλοιπους ασθενείς.

Τα πρώτα συμπεράσματα – τα οποία δεν είναι οριστικά σε αυτή την φάση της έρευνας – δημοσίευσαν αρκετές αμερικανικές εφημερίδες καθώς και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν οι δυο επιστημονικές ομάδες να αφαιρέσουν την αρχική μελέτη μέχρι την τελική της αξιολόγηση και την δημοσίευσή της σε γνωστό επιστημονικό περιοδικό.

Επιβεβαίωση και από εργαστηριακή έρευνα

Σε μια άλλη έρευνα επιστημονικών ομάδων από το Πανεπιστήμιο Μόνας της Αυστραλίας, το Ινστιτούτο Βιοιατρικών Ανακαλύψεων, του Βασιλικού Νοσοκομείου της Μελβούρνης, του Εργαστηρίου Αναφοράς Μολυσματικών Ασθενειών της Βικτώρια και του Ινστιτούτου Μελετών Μολύνσεων και Ανοσίας «Πήτερ Ντόχερτι», που θα δημοσιευτεί τον Ιούνιο στο επιστημονικό περιοδικό Science Direct, εργαστηριακά πειράματα «in vitro» (δηλ. σε δοκιμαστικό σωλήνα) έδειξαν ότι η ουσία ιβερμεκτίνη (ivermectin) σκοτώνει πλήρως τον κορωνοϊό μέσα σε 2 ημέρες.


Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια πολλαπλών πειραμάτων διαπιστώθηκε ότι μία μόνο δόση ιβερμεκτίνης μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη του ιού SARS-CoV-2 σε κυτταροκαλλιέργεια μέσα σε λίγες ώρες, σε 24 ώρες να υπάρξει σημαντική μείωση και εντός 48 ωρών να σημειωθεί πλήρη εξάλειψη όλων των γενετικών υλικών του ιού!

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1981 αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Η δράση του οφείλεται στην πρόσδεση της δραστικής ουσίας στους διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα, ενισχύοντας την διαπερατότητα της μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα την νευρομυϊκή παράλυση που οδηγεί στην νέκρωση αρκετών παρασίτων.

Παρότι ο κορωνοϊός δεν είναι παράσιτο, κατά την διάρκεια των πειραμάτων διαπιστώθηκε πως η ιβερμεκτίνη αντιμετωπίζει τον SARS-COV-2 σαν παράσιτο, παρεμποδίζοντας την εισβολή του σε υγιή ανθρώπινα κύτταρα καθώς σταματάει την εισαγωγή του ιικού ριβοζονουκλεϊκού οξέως (RNA) και συνεπώς την δυνατότητα αναπαραγωγής και εξάπλωσης του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε παλαιότερες έρευνες έχει αποδειχθεί «in vitro» η αποτελεσματικότητα της ιβερμεκτίνης έναντι των ιών του δάγκειου πυρετού, του Ζίκα και ορισμένων τύπων της γρίπης.


Σχόλιο Π. κοινωνίας: Στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ακρόαση σε επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας, σχετικά με θεραπείες εναντίον της νόσου COVID-19, που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό.

Στο απόσπασμα, ο Δρ. Πιερ Κόρυ παρουσιάζει την πολύ αποτελεσματική δράση της ιβερμεκτίνης (ivermectin) στη θεραπεία ασθενών με COVID-19. 

Μετάφραση - υποτιτλισμός - επιμέλεια: Ανεξάρτητη Ομάδα Μεταφραστών

Οι γιατροί που κατέθεσαν στην Επιτροπή, μίλησαν για φάρμακα τα οποία ήδη υπάρχουν, χρησιμοποιούνται για άλλες ασθένειες και έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στη νόσο COVID-19. Οι γιατροί ζητούν από την Επιτροπή να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν συλλέξει και να εγκρίνει την επέκταση της άδειας χρήσης τους για να συνταγογραφούνται στους ασθενείς με κορωνοϊό, στην έναρξη ή ήπια εκδήλωση της νόσου, καθώς και προληπτικά ως μέσο προφύλαξης. Όπως αναφέρουν, η έγκαιρη εξωνοσοκομειακή φροντίδα μπορεί να αποτρέψει την ανάγκη εισαγωγής των ασθενών στο νοσοκομείο, την επιδείνωση των συμπτωμάτων και το ενδεχόμενο θανάτου τους.

Ολόκληρη την ακρόαση της Επιτροπής μπορείτε να τη δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=k8RyV3VEDKI

Δείτε και: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share this