Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Είναι υποχρεωτικά τα τέστ στίς Εκκλησίες; Τι λέει η εγκύκλιος και τι είπε ο Πρωθυπουργός.


Κυριάκος Μητσοτάκης: “Με ράπιντ τεστ οι πιστοί στις εκκλησίες” Επικαλέστηκε εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου-Τι λέει ακριβώς η εγκύκλιος

Σε τηλεοπτικό Μήνυμα προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των πιστών που εισέρχονται στις εκκλησίες τονίζοντας ότι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τέστ αν δεν έχουν εμβολιαστεί για να μπουν στην εκκλησία, και μάλιστα επικαλέστηκε σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που όπως είπε έδινε αυτή την οδηγία στους πιστούς.

Είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός: ”Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.”

Να σημειώσουμε όμως ότι η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απλώς προέτρεπε τους πιστούς να εισέρχονται στους Ιερούς Ναούς με αρνητικό τεστ.

Το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου της ΔΙΣ το οποίο επικαλείται ο πρωθυπουργός:

Εκ Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 3ης μηνός Νοεμβρίου ε.έ., και εξ αφορμής της εξάρσεως των κρουσμάτων του κορωνοϊού, γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, εν τη ρηθείση Συνεδρία Aυτής, απεφάσισεν όπως, εις επίμετρον των σχετικών Έγκυκλίων Aυτής, απευθύνη υμίν έκκλησιν, και δι’ υμών παντί τω Κλήρω, τοίς Μοναχικούς Τάγ μασι και τώ ευλαβεί Λαώ, ώστε κατά την προσέλευσιν είς τούς Ιερούς Ναούς και τάς Ιεράς Μονάς να τηρώνται επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας διά την αποφυγήν έξαπλώσεως του κορωνοϊού, προτρέπουσα πατρικώς διά την πραγματοποίησιν τού υποδεδειγμένου υπό της ιατρικής κοινότητος, ώς ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, εμβολιασμού, ως και την διενέργειαν, υπό τών μή εμβολιασθέντων εισέτι, διαγνωστικών ελέγχων (rapid test ή μοριακού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ


Σχόλιο Π.κοινωνίας: Προσπαθεί ο κ. Πρωθυπουργός να επιβάλει δια λόγου... και πράγματι πολλοί μέσα στήν σύγχυση που επικρατεί ίσως εκλάβουν ως ''Νόμο'' τα λόγια του. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, δεν υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου που είναι αρμόδια δια του Οίκου της που να υποχρεώνει για είσοδο μόνο με τέστ στούς Ιερούς  Ναούς.

Οι Εντολές της Παγκοσμιοποίησης είναι εμφανείς. Επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο του ανθρώπου και την επιβολή ''πιστοποιητικού'' σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Η Σύνοδος και ο Πρωθυπουργός προσπαθούν να πετάξουν ο ένας στόν άλλο την ευθύνη της επιβολής που είναι σχεδιασμένο να συμβεί  και στη Θεία Λατρεία. Αυτές τις εντολές έχουν, αυτές προσπαθούν να επιβάλουν...

Ως Έλληνες πολίτες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να έχουμε γνώση, και οδηγό Τον Δεσπότη Χριστό και τούς Αγίους μας. Και αν κανείς δεν γνωρίζει, η Ορθόδοξη Ιστορία των 2.000 χρόνων βοα:

''Κανείς δέν ἐξουσιάζει τήν πίστη μας, οὔτε βασιλιάς, οὔτε ἀρχιερέας, οὔτε ψευδοσύνοδος, οὔτε κανένας ἄλλος, παρά μόνο ὁ Θεός...'' Ἅγιος Μάρκος o Εὐγενικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εναλλακτικές αναρτήσεις

Share this